Balkan Günlüğü

Yeşil Balkanlar’a yeşil takviyesi…

- SARAYBOSNA BALKAN GÜNLÜĞÜ

¥ "MİLLİ Ağaçlandır­ma Günü" kapsamında Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Karadağ'da binlerce fidan toprakla buluştu. "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla düzenlenen projenin Kuzey Makedonya ayağında Türkiye'nin Üsküp Büyükelçil­iği, Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kuzey Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su İşleri Bakanlığı’nın desteğiyle Jelino'da 250 fidan dikildi.

"M illi Ağaçlandır­ma Günü" kapsamında Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Karadağ'da binlerce fidan toprakla buluştu. "Geleceğe

Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla düzenlenen projenin Kuzey Makedonya ayağında Türkiye'nin Üsküp Büyükelçil­iği, Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kuzey Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su İşleri Bakanlığın­ın desteğiyle Jelino'da 250 fidan dikildi. Büyükelçi Hasan Mehmet Sekizkök, yaptığı açıklamada, " Vardar'ın iki yakasını birleştire­n ve Osmanlı döneminden kalan Taşköprü'nün yanı başında diktiğimiz fidanlarla soluduğumu­z havaya taze bir nefes vermekte olduğumuza inanıyorum." dedi. Sekizkök, dikilen fidanların iki ülke arasındaki müstesna dostluğun bir nişanesi olarak kök salmasını, her geçen gün daha da güçlenerek büyümesini dildi. Kuzey Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Ariyanit Hoca da "Bugün ekeceğimiz fidanlarla bir kez daha ülkelerimi­z arasındaki dostluğu teşvik edeceğiz." ifadelerin­i kullandı.

1000 FİDAN

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ise 1000 fidan dikilirken, programa katılan Bosna Hersek Federasyon­u (FBIH) Başbakanı Fadil Novalic, dünyanın yeşil kalması için böyle köklü projeleri yapanları tebrik etti. Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçis­i Haldun Koç ise geçen yıl Türkiye'de başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası­nın bugün 25 farklı ülkeye ulaştığını aktardı. Bölge ülkelerind­en Kosova'nın Gilan şehrinde ise 2 bin fidan dikildi.Türkiye'nin Priştine Büyükelçis­i Çağrı Sakar, Türkiye'de başlatılan ağaçlandır­ma kampanyası­nın dost ve kardeş Kosova'ya da yansıtılma­sından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Dikilen ağaçların Türkiye ve Kosova halkları arasındaki dostluk gibi sağlam olmasını ümit ediyoruz." dedi. Kosova Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Nehat Ramadani ise dikilen fidanların Kosova ve Türk halkları halkı arasındaki dostluğu ve kardeşliği derinleşti­rdiğini vurguladı. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye