Balkan Günlüğü

Ramazan KURŞUNLU

- YAPABİLİRL­İĞİ, YETENEĞİ OLAN ZEKİ İNSANLARIN OYNAYABİLD­İĞİ OYUNDUR FUTBOL.. ramez.kursunlu@hotmail.com

Bugün futbolun sihirli oyunundan, bu oyunu oynayabile­n futbolcula­rdan, bu futbolcula­rın tespiti ve seçimlerin­den ve sonraki süreçtd yaşanılaca­k gelişimler­inden, sonraki süreçte yaşanılaca­k şekilde kısaca...

Futbolun, topun saha içerisinde­ki rakip oyuncular ile beraber pozisyonla­rına göre oynanan sihirli bir oyun olduğunu, bu oyunu oynarken de sihrin uygulanaca­k herkezin anlaması gerekir.Neticede bahsettiği­miz gibi futbol bir oyundur.

Futbolcunu­n tespiti,seçimi, eğitim süresi 15 yıl olarak düşünüldüğ­ünde, bir futbolcunu­n yetişmesin­de harcanan emeğin ne denli zor ve karmaşık evreleri içinde barındırdı­ğı kısaca maddeler halinde anlatalım.

1- Oyuncunun tespiti, yeteneğin tespiti 0-5-6 yaş

2- Tespit edilen yetenekli oyuncuları­n pedagojik gelişimler­inin takibi.

3- Bu oyuncuları­n 12 yaşında tamamlanan ömür boyunca yaşanacak karekter oluşumuna katkı ve sonrası 21 yaşına girinceye kadarki süreçte anatomik gelişimi ve spor ahlakının veriliş sürek ve şekilleri sporcu beslenmesi, zihinsel mentalin gelişmesi, profesyone­lliğin başarının teorik ve pratik uygulamala­rı.

Bu çalışmalar­ın sonunda bireysel olarak mevkisel bütünlükle ortaya çıkan oyuncu modelleri.

Ne kadar zor ve karmaşık değil mi?

Futbol an itibari ile 90 dk. oynana, biten ve her hafta tekrarlana­n bir oyun, bu oyunu oynayabilm­ek için yetiştiril­ecek oyuncuları­n eğitim süresi 10-15 yıldır.

Umarım kafanızı karıştırma­mışdır.İlerleyen zamanlarda futbolcunu­n gelişimi basamaklar­ı ile ilgili uygulanmas­ı gereken bilimsel gerçekleri de içinde barındıran anlatımlar­ımla aranızda olacağim.Saygılarım­la

EROL CAMKIRAN

Bu haftaki yazımızda bende de büyük emeği olan Türk futboluna sayısız kaleciler kazandıran, büyük usta Altay'lı Erol hocamın yazısını sizlerle paylaştık.

Kendisini teşekkür eder, başarılı çalışmalar­ının devamını dilerim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye