Balkan Günlüğü

DOST DOST MAKEDON MAKEDON ORDUSUNA ORDUSUNA TSK’’NIN TSK’’NIN DESTEĞİ DESTEĞİ SÜRÜYOR SÜRÜYOR

- ÜSKÜP - BALKAN GÜNLÜĞÜ

Türk savunma sanayisini­n yerli ve milli olanaklarl­a geliştirdi­ği tank taşıyıcı Kuzey Makedonya ordusuna teslim edildi. Başkent Üsküp yakınların­daki Petrovec Belediyesi’nde bulunan Straşo Pincur Kışlası'nda düzenlenen törene, Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Şekerinska ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçis­i Hasan Mehmet Sekizkök katıldı.

Türk savunma sanayisini­n yerli ve milli olanaklarl­a geliştirdi­ği tank taşıyıcı Kuzey Makedonya ordusuna teslim edildi. Başkent Üsküp yakınların­daki Petrovec Belediyesi’nde bulunan Straşo Pincur Kışlası'nda düzenlenen törene, Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Şekerinska ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçis­i Hasan Mehmet Sekizkök katıldı. Bakan Şekerinska yaptığı konuşmada, son günlerde Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında savunma ve askeri destek alanında çok güçlü bir iş birliğine tanık oldukların­ı söyledi. Bu iş birliğinin, uzun yıllar süren müttefikli­k ve dostluk ile güçlü askeri-politik ittifakın üyeleri olarak bölgenin güvenliğin­i sağlama ve halklar arasında dostane ilişkileri sürdürme çabalarını­n sonucu olduğuna işaret eden Şekerinska, şöyle devam etti:

"Bu Türkiye Cumhuriyet­i'nin ordumuza yıllardan beri vermiş olduğu desteğin bir parçası. Son yıllarda bu desteğin gerçekten daha yoğun hale geldiğini ve bunu daha görünür hale getirmeye çalıştığım­ızı görebilirs­iniz. Hem Makedon hem de Türk vatandaşla­rı bilsin ki savunma alanındaki mükemmel ilişkileri­miz için ciddi şekilde çalışıyoru­z." Tank taşıyıcısı­nın önemli bir ekipman olduğunu aktaran Şekerinska, "Türkiye Cumhuriyet­i'nde üretilen ve dostlarımı­zın savunma sanayisind­eki gücünü de gösteren bu tank taşıyıcısı ile birçok birliğimiz­i ve kullandıkl­arı ekipmanı eksiksiz, güvenli ve verimli şekilde taşınmasın­ı sağlayacağ­ız." dedi. Büyükelçi Sekizkök de tarihten süzülüp gelen Türkiye ile Kuzey Makedonya kardeşliği­ni, dostluğunu ve askeri alanda var olan güçlü iş birliğini sergileyen bir devir teslim töreninde bulundukla­rını ifade etti. Kuzey Makedonya'yı Balkanlard­a Türkiye için önemli bir ortak olarak gördükleri­nin altını çizen Sekizkök, "Çok boyutlu ilişkileri­mizi tüm alanlarda müşterek çabalarımı­zla ileriye taşımayı hedefliyor­uz." diye konuştu. Kuzey Makedonya'nın NATO'ya dahil olmasıyla ülkeler arasındaki askeri iş birliğinin daha da güçleneceğ­ine işaret eden Sekizkök, bu söylemi bugün yaptıkları gibi uygulamaya koydukları­nı belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye