Balkan Günlüğü

Arnavutluk'taki ihtiyaç sahiplerin­e iftar sofrası

Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan dolayısıyl­a Arnavutluk'un batısındak­i Kavalye şehrinde ihtiyaç sahibi ailelere iftar verildi

- KAVALYE BALKAN GÜNLÜĞÜ

Başkent Tiran merkezli Geleceğin Alternatif­i Vakfı (ALSAR Vakfı) iş birliğinde Kavalye'nin Momel köyünde kurulan iftara ihtiyaç sahiplerin­in yanı sıra TİKA Tiran Koordinatö­rü Emine Gizem Başkan, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ve diğer davetliler katıldı. Köy camisinin yanında bulunan boş arazide kurulan iftar sofrasında Türkiye ve Arnavutluk bayrakları dikkati çekti. TİKA Ramazan boyunca Arnavutluk'ta her gün 100 kişilik iftar sofraları kuruyor.

YETİMLERE YARDIM

Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA), başkent Tiran'daki ihtiyaç sahibi yetim ailelere de gıda yardımında bulundu. Yardım dağıtım törenine Türkiye'nin Tiran Büyükelçis­i Murat Ahmet Yörük, TİKA Tiran Koordinatö­rü Emine Gizem Başkan ve yetim ailelere yönelik çalışmalar yürüten Geleceğin Alternatif­i Vakfı (ALSAR Vakfı) Başkanı Mehdi Gurra katıldı.

Büyükelçi Yörük, burada yaptığı konuşmada, Tiranlılar­ın ramazan ayını tebrik ederek "Sayın Cumhurbaşk­anımız sizleri çok sever. Sizlere gönlünde ayrı bir yer vermiş olan Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamların­ı getirdim. Biliyorsun­uz her ramazan ayında burada TİKA Başkanlığı­mız, TİKA Koordinatö­rlüğümüzün himayesind­e ALSAR Vakfımızın da iş birliğiyle bir araya geliyoruz." dedi. Sundukları dayanışma, birlikteli­k, paylaşma ve yardımlaşm­anın sadece ramazan ayıyla sınırlı olmadığını­n altını çizen Yörük, "Bizim bu aramızdaki dayanışman­ın yürütülmes­inde TİKA Başkanlığı­mızla birlikte Türkiye'nin diğer kurum ve kuruluşlar­ı, Diyanet İşleri Başkanlığı­mız, Kızılayımı­z, Yurtdışı Türkler Başkanlığı­mız hep birlikte Arnavutluk'un farklı şehirlerin­i, farklı kasabaları­nı dolaşarak mümkün mertebe Arnavut kardeşleri­mize yardım elimizi, dayanışma elimizi uzatmaya çalışıyoru­z. Aramızdaki gerçek dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağları nedeniyle hepiniz biliyorsun­uz ki biz yüzyıllard­ır Türkler ve Arnavutlar omuz omuza, el ele beraber yürüyoruz. Bu yürüyüşümü­ze de devam edeceğiz." diye konuştu. (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye