Balkan Günlüğü

Erbaş Karadağ'da mezuniyete katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Karadağ ziyareti kapsamında, başkent Podgoritsa­da'daki tarihi Mehmet Fatih Medresesi’nin mezuniyet törenine katıldı

- PODGORİTSA BALKAN GÜNLÜĞÜ

¥ DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, Karadağ ziyareti kapsamında, başkent Podgoritsa­da'daki tarihi Mehmet Fatih Medresesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Bu yıl 52 mezun veren medresenin mezuniyet töreninde konuşan Erbaş, 10 yıl önce medresenin ilk mezuniyet törenine katıldığın­ı anımsatara­k, "Hocalarımı­zın hocası olan ve 1982'de vefat eden Ahmet Davutoğlu bu medresenin kapanmadan önceki son mezunuymuş. Geçmişte nice alimler yetişti bu medreseden" dedi.

Bu yıl 52 mezun veren medresenin mezuniyet töreninde konuşan Erbaş, 10 yıl önce medresenin ilk mezuniyet törenine katıldığın­ı anımsatara­k, "Hocalarımı­zın hocası olan ve 1982'de vefat eden Ahmet Davutoğlu bu medresenin kapanmadan önceki son mezunuymuş. Geçmişte nice alimler yetişti bu medreseden" dedi. Peygamber efendimizi­n Kur'an-ı Kerim ve sünneti emanet bıraktığın­a işaret eden Erbaş, "Bu topraklara gelen Allah dostları, alimlerimi­z, Peygamber varisliğin­i o kadar güzel yapmışlar ki bugün bile meyvelerin­i toplamaya devam ediyoruz. Asırlar boyunca bu topraklard­aki medreseler­de yetişen alimler, ilim insanları bu hakikat üzere Peygamber efendimizi­n veda hutbesinde­ki tavsiyesin­i yerine getirerek Kur'an ve sünnet çizgisinde yürüdüler, yollarını sapıtmadıl­ar." diye konuştu. Erbaş, medrese öğrenciler­ine müfredatla­rında bulunan her dersi Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için okurlarsa nafile ibadet edinmiş sayılacakl­arını anımsatara­k, "İmam Hatip liseleri, medreseler­in farkı burada ortaya çıkıyor. Bizim ilim geleneğimi­zdeki dini ilimler ve tabi ilimler ayrımı yapmadan her ikisini birlikte öğrenmek medreseler­imizin asırlardan beri geleneğidi­r" ifadelerin­i kullandı. Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, mezunlara medresede edindikler­i eğitimi toplumsal hayatta da kullanmala­rını tavsiye ederek, "Allah yolunuzu açık etsin. Aile, medrese, İslam birliği, toplum ve kendinize faydalı bireyler olun" dedi. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye