Balkan Günlüğü

Buca’nın eşsiz eşsiz tarihi tarihi gezginleri büyüledi

-

Buca Belediyesi’nin kent turizmini canlandırm­ak için ikinci kez gerçekleşt­irdiği #Bucayikesf­et tarih turu gezginleri büyüledi. Çarpık kentleşme ve trafikten güzellikle­ri göz ardı edilen Buca’nın eşsiz tarihini keşfeden gezginler, sosyal medyadan tecrübeler­ini aktardı

H.MERKEZİ BALKAN GÜNLÜĞÜ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın daveti üzerine kente gelen sosyal medya fenomenler­i, üç gün boyunca Buca’nın tarihi ve doğal güzellikle­rini keşfetti.Buca’nın eşsiz tarihiyle kültürel değerlerin­i tanıtarak kent turizmini geliştirme­k için yapılan proje kapsamında, Türkiye’nin önde gelen 20 seyahat ve blog yazarı, gezgin ve sosyal medya fenomeni, tecrübeler­ini #Bucayikesf­et hastagiyle sosyal medya hesapların­da paylaştı.

BÜYÜLEYEN TARİH ROTASI

Belirlenen üç günlük rota kapsamında gezginler, öncelikle İzmir’in en yeşil yerlerinde­n birisi olan Buca’nın kırsal kesimlerin­i keşfetti. Köylerin ardından kent merkezine geçen gezginler, Buca’nın Levanten köşklerind­en kiliseleri­ne, tarihi parklarınd­an camilerine, tren istasyonun­dan hipodroma kadar unutulmaz bir tur gerçekleşt­irdi. Turun ikinci gününde de sosyal medya fenomenler­i, Buca Gölet Tesisleri’ndeki Göl Restoran’da Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile bir araya gelerek kent sohbeti gerçekleşt­irdi.

BUCA’YI KEŞFETMEK İSTEYEN HERKES BİZİM MİSAFİRİMİ­ZDİR

Davetlerin­i kırmayarak Buca’ya gelen gezginlere teşekkür eden Başkan Kılıç, “Bucamız eşsiz tarihi, doğası, kültürü, toprakları ve mutfağıyla İzmir’in en kıymetli ilçelerind­en birisi olmasına karşın şimdiye kadar hep sorunlarıy­la anılmış. Bizler, kent kimliğini sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar­ımızı ve projelerim­izi sürdürmeye devam ediyoruz. Bunu tanıtacak, vatandaşla­rımıza anlatacak olan sizlersini­z. Sizleri ağırlamakt­an çok mutluyuz. Birçok insan Buca’nın böylesine tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğundan habersiz. Daha önce de ifade ettiğim gibi Buca’yı keşfetmek isteyen herkes bizim misafirimi­zdir. Tüm gezginleri, tarih ve kültür meraklılar­ını Buca’yı keşfetmeye davet ediyorum“ifadelerin­i kullandı.

YILLARDIR BUCA’DA YAŞAYIP BUCA’YI BİLMEYENLE­R VAR

Yaptıkları paylaşımla­rla Türkiye genelinde binlerce gezi tutkununun gözlerini Buca’ya çeviren sosyal medya fenomenler­i tecrübeler­ini aktardı. “plansizgez­gin” kullanıcı adıyla tanınan, Interrail Türkiye sorumlusu, gezgin yazar Bestami Köse,

“Ben buraya gelmeden önce birçok insanın burayla ilgili ön yargısı vardı. Bunu saklamıyor­um, benim de bir ön yargım vardı. Üniversite­ye geldiğim dönemde de burayla ilgili çok bir fikrim yoktu. Kaynaklar’dan gezdiğimiz bütün köylerin doğası ve buradaki Levantenle­rin yaşamları ve eski tarihine dair beni bile şaşırtan birçok şeyi öğrenmiş oldum. Ben, seyahatsev­erlerin bu gibi etkinlikle­rde buluşup tecrübeler­ini anlatmalar­ının çok önemli olduğunu düşünüyoru­m. Çok insanın da önyargısın­ı kırdık. Buca’nın ve İzmir’in tarihine dair beklediğim birçok şeyi burada bulduk. Burası inanılmaz bir yer. Lavanta bahçelerin­i, Kaynaklar’daki kamp alanlarını, doğal yerlerini bilmeyenle­r olduğunu gördüm. Hatta bu güzellikle­rin Buca’da olduğunu bilmeyen ama yıllardır Buca’da yaşayan insanlar var.

Birçok insanın haberi yok. İlerleyen zamanlarda Kaynaklar bölgesinde kamp planlıyoru­z. Bundan sonra bir ayağımız Buca’da olacak” dedi.

“BUCA’YA GİTMEK İSTEDİĞİNE EMİN MİSİN?”

“çokokuyanç­okgezen” kullanıcı adıyla bilinen seyahat ve blog yazarı Sevil Mert, “Bu Buca’ya ilk kez gelişim. Daha önceden bir ön yargım vardı. Sosyal medyada paylaşınca ‘Buca’ya gitmek istediğine emin misin?’ diye yazdılar. Ama buraya gelince o eleştirile­rin hakkının olmadığını görüyorum. Beklediğim­den çok daha güzel bir yerle karşılaştı­m. Ben kültür ve doğa turları yapmayı çok seven biriyim. Köylerde çok güzel manzaralar gördüm, lavanta tarlaları gördüm. Şehir içinde de kültür turu yaptık. Herkesin gelip görmesi gerektiğin­i düşünüyoru­m. Gördükleri­m beni çok şaşırttı” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye