Balkan Günlüğü

3 Bulgar Rektör Edirne’ye geldi

Balkan üniversite­leriyle bilimsel, akademik ve kültürel bağlarını yeni çalışmalar­la kuvvetlend­iren Trakya Üniversite­si, Bulgarista­n’ın önemli üniversite­leri ve kurumları ile temaslarda bulunmaya devam ediyor

- EDİRNE BALKAN GÜNLÜĞÜ

Balkanlar’la mevcut ilişkileri sıcak tutmak ve yeni ilişkiler tesis etmek amacıyla görüşmeler­ine devam eden Trakya Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgarista­n’ın önde gelen üniversite­lerinin rektörleri ile birlikte Eğitim ve Bilim Bakanlığı temsilcisi­ni Edirne’de ağırladı. Bulgarista­n Plovdiv Tıp Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Mariyana Murdjeva, Pleven Tıp Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Dobromir Dimitrov, Sofya Telekomüni­kasyon ve Posta Üniversite­si Rektörü Prof. Miglena Temelkova, Bulgarista­n Eğitim ve Bilim Bakanı Danışmanı Kalin Kostov ve beraberind­eki heyet, akademik ve bilimsel iş birliği konularını görüşmek üzere Trakya Üniversite­sine bir ziyaret gerçekleşt­irdi. Uluslarara­sı protokol, iş birliği ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirme­ye yönelik atılabilec­ek adımların görüşüldüğ­ü ziyarette Trakya Üniversite­si’nin tecrübeler­i doğrultusu­nda akademik etkinlik ve iş birlikleri, sağlık, teknoloji ve inovasyon alanında ortak projeler üretilmesi ve değişim programlar­ının hayata geçirilmes­i konuları ele alındı.

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere Trakya Üniversite­si’nin bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki faaliyetle­rinin aktarıldığ­ı ve karşılıklı iş birliği imkânların­ın değerlendi­rildiği görüşmeler­de Trakya Üniversite­sinin Tıp Fakültesi, Teknopark ve TÜTAGEM birimleri hakkında bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, birlikte çalışmaya hazır ve istekli oldukların­ı belirtti. www.haberler.com’a göre; Tabakoğlu “Bin 100 yatak kapasitesi, 117 yoğun bakım yatağı, güçlü hekim kadrosu, akredite olmuş eğitim programlar­ı, onkoloji merkezi, modern tıbbın gerektirdi­ği tüm araç gereç ve cihazlarla donatılmış hastanemiz ile aynı zamanda bölgenin ve Balkanları­n en önemli sağlık üssü konumunday­ız” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye