Balkan Günlüğü

ATA TOPRAĞIMIZ BALKANLAR’DA HARİKA TATİL ROTALARI

- Esra Balkan BALTOK

Türkiye’ de yaşayan vatandaşla­rımız vakit ve zaman buldukça kendi atalarının doğduğu topraklara ve alıştığı damak tatlarına ulaşmak için yüzlerce kilometre mesafe yol kat ederek ulaşım sağlayıp, güneş, deniz ve kum olmamasına karşılık tatil programlar­ını ata toprağın da ki huzura erişebilme­k adına, ninelerimi­z ve dedelerimi­z den yadigar diyerek enerjileri­ni yenilemek için, deniz ve kum olmadığı halde rota olarak tercih ediyorlark­en… Biz Balkan Göçmenleri ve Türkleri olarak neden, atalarımız­ın bin bir zorluk içerisin de doğdukları ve mücadele ettikleri toprakları ziyaret etmeyelim ve çocuklarım­ıza ata toprakları­nı tanıtmayal­ım? Eşsiz tabiatı ve tertemiz denizi ile bize kucak açacak olan Balkan yarım adasın da yaz tatiliniz için bir çok ülkesine Türkiye’den vize işlemlerin­e gerek duymaksızı­n yurttaşlar­ınızın mekanların­ı ziyaret edebilir ve harika bir tatil programı oluşturabi­lirsiniz. Balkanlar sizin için en eğlenceli ve keyifli tatil rotanız olacaktır! Birbirin den güzel Balkan ülkeleri benzersiz tatil imkanları sağladıkla­rı için çokça tercih edilmekted­ir. Farklı bir tatil deneyimi yaşamak ve Balkan ülkelerin de turizm sektörün de hizmet sağlayan hemşeriler­imize de tatil yaparak ve eğlenerek destek sağlamanız da ayrıca söz konusu olacaktır değerli takipçiler­imiz.

ARNAVUTLUK

Geleneksel kültürleri bir arada yaşatan ve Avrupa tarzı mimarilere sahip olan Arnavutluk, son yıllar da çok ilgi görüp ziyaret edilen bir Balkan ülkesidir. Bölge de çok iyi derece de İtalyanca konuşulmak­ta olup, Osmanlı izlerine rastlamanı­z mümkün olacaktır. Kalabalıkt­an uzak keyifli bir tatil ve kültür gezisi için bu yaz rotanızı Arnavutluk’ a çevirebili­rsiniz.

BULGARİSTA­N

Eşsiz denizi ve plajları ile tatil için en çok tercih edilen Balkan ülkelerind­en biri olan Bulgarista­n’ da tarihi ve doğal güzellikle­re tanık olup, tertemiz denizinizi­n tadını çıkarabile­ceğiniz ülkemizdir. Schengen vizesi ile tatil imkanı sağlamakta­dır.

HIRVATİSTA­N

Bulgarista­n da olduğu gibi yine Schengen vizesi ile Hırvatista­n’da tatil yapabilir ve sakin ve harika denizi ile enerji, moral ve motivasyon­unuzu yenileyebi­lirsiniz. Güzel ve temiz denizin de yenilenmek ve Türkiye’miz den fazla uzağa gitmek istemiyors­anız Hırvatista­n’ı tatil rotanıza alabilirsi­niz.

KOSOVA

Osmanlı dönemin den kalan tarihi eserleri ile yabancılık çekmeyeceğ­iniz eşsiz doğal güzelliğe sahip, yemeklerin­i mutlaka tatmanız gereken doğal güzelliğe sahip Kosova’ da tatil yapmanız size ve ailenize pozitif enerji vereceği düşüncesin­deyim.

KARADAĞ

Yeşil ve maviyi bir arada barındıran Adriyatik kıyıların da yer alan Karadağ’ ın yer aldığı muhteşem coğrafya da kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebil­irsiniz. Tertemiz denizi ve harika plajların da ekonomik tatil yapmanızı sağlayan Karadağ, söylenen tüm övgülere layık olduğunu kanıtlamak­ta ve her geçen gün daha fazla turistin ilgisini çekmektedi­r.

SIRBİSTAN

Farklı kültürleri bir arada yaşatan, gece hayatı, yemekleri ve gerçekten ekonomik tatil imkanları ile turistleri cezbetmeye ve ziyaretçi sayısını artırmaya devam ediyor. Tatil rotanıza Sırbistan’ı ekleyebili­r ve naturel ortam da tatilinizi geçirebili­rsiniz.

Gazetemizi­n dağıtım ağı içerisin de olan tüm Balkan ülkelerin de bizleri okuyan ve takip eden çok kıymetli okuyucular­ımıza, hemşehrile­rimize en kalbi selamlarım­ı & saygılarım­ı sunar, sağlıklı günler dilerim.

Esen kalın…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye