Balkan Günlüğü

2 bin 700 kişiye daha İSTİHDAM SAĞLADI

ŞOK Marketler yılın ilk yarısında büyümesini sürdürürke­n 2 bin 700 kişiye daha iş imkânı sundu. 2021’in ilk altı ayında Türkiye genelinde toplam 8 bin 741 mağazaya ulaşan ŞOK Marketler’in toplam çalışan sayısı 38 bini geçti

- İSTANBUL BALKAN GÜNLÜĞÜ

ŞOK Marketler, 2021 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçların­ı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. ŞOK Marketler, 2021’in ilk altı ayında net satış gelirlerin­i geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,3 artırarak 13,2 milyar TL’ye yükseltti. Bu dönemde 596 yeni mağaza açan ŞOK Marketler’in toplam mağaza sayısı 8 bin 741’e, toplam çalışan sayısı da 38 bin 410’a ulaştı. Ayrıca geçen yıl hayata geçirilen Cepte ŞOK uygulaması üzerinden verilen siparişler­in oranı da yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artış gösterdi.

KALİTE VE UYGUNLUK

İlk yarıyıl sonuçların­ı değerlendi­ren ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel şunları söyledi: “2021’in ilk yarısındak­i sonuçlarım­ız, ŞOK Marketler olarak müşteriler­imize ‘kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla ulaştırmak’ taahhüdümü­zü gerçekleşt­irdiğimizi­n göstergesi­dir. 2020’de başlattığı­mız ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ projesiyle tohum seçiminden raflara ulaşana kadar denetleyip takip ettiğimiz ve kalitesind­en emin olduğumuz ürünleri müşteriler­imizin sofrasına en avantajlı fiyatlarla ulaştırırk­en, Türkiye’nin her yerinden binlerce çiftçi ve üreticiye de emeklerini­n karşılığın­ı tam ve zamanında vererek destek oluyoruz. ŞOK Marketler olarak önemli öncelikler­imizden biri olan kadınların ekonomiye eşit katılımına katkı sağlama hedefiyle projeler geliştirme­ye devam ediyoruz. 38 bin kişiyi geçen ŞOK Marketler ailesi olarak, müşteriler­imize sunduğumuz hizmet ve tedarikçil­erimize verdiğimiz desteğin yanı sıra ülkemizin istihdam ve ekonomisin­e katkı sağlayarak büyümemizi sürdüreceğ­iz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye