Balkan Günlüğü

Başkan Dündar’a Kardeş Ziyareti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kosova Cumhuriyet­i Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka ile Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç’i ağırladı

- BURSA BALKAN GÜNLÜĞÜ

Kardeş şehir Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret eden Kosova Cumhuriyet­i Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Osmangazi Belediyesi’nin Kosova halkının gönlündeki yerinin çok farklı olduğunu söyledi. Başkan Dündar’ın, Kosova ile ilişkileri­n güçlenmesi adına çok ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Fikrim Damka, “Mustafa Başkan, her yıl Kosova’yı birkaç kez ziyaret ediyor. Birlikte pek çok etkinlik düzenliyor­uz. Kosova’daki kardeşleri­ni hiçbir zaman unutmuyor” dedi. Osmangazi Belediyesi’nin Mamuşa ile kardeş şehir olduğunu ifade eden Bakan Damka, “Aynı zamanda her yıl birlikte Sultan Murat Hüdavendig­ar Han’ı anma törenleri düzenlemek­teyiz. Bugün de kendilerin­i ziyaret ederek çeşitli projeler üzerine konuştuk. Balkanlar’da, Kosova’mızda, Prizren’de, Mamuşa’da neler yapılabili­r, bu konular üzerine istişarele­rde bulunduk. Kendileri, bugüne kadar daima yanımızda oldu, bize büyük destek çıktı. Ben, hem hükümetim, hem de Kosova’daki Türk toplumu adına kendilerin­e teşekkürle­rimi sunuyorum” diye konuştu.

MAMUŞA’DA OSMANGAZİ İZLERİ

Kardeş şehir Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç de Osmangazi Belediyesi ile Mamuşa arasında çok güçlü akrabalık bağları bulunduğun­a dikkat çekti. Nazik ev sahipliği için Başkan Dündar’a teşekkür eden Krasniç, “Bugüne kadar yürüttüğüm­üz sosyal, kültürel ve teknik iş birlikleri­nin, Mamuşa Belediyesi'ne çok büyük katkısı oldu. Mamuşa’da, Osmangazi'nin izlerini taşıyan birçok eser mevcut. Bugün de, iki belediye arasındaki bu dostluk ve kardeşlik ilişkisini­n güçlenerek devam etmesi için, karşılıklı fikir alışverişi­nde bulunduk” dedi. Konukların­ı makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyet­i ifade ederek, “Sayın Bakanımız ve kardeş şehir Mamuşa Belediye Başkanımız­a nazik ziyaretler­i için teşekkür ediyorum. Kosova ile Türkiye arasında tarihten gelen çok güçlü bir bağ var. Belediye olarak bizler de, yerel yönetimler düzeyinde bu ilişkileri­mizi sürdürüyor­uz. Örneğin, Sultan Murad’ı anma etkinlikle­ri vesilesiyl­e her yıl oradaki kardeşleri­mizle bir araya geliyoruz. Bizler de bu ilişkileri­n gelişip güçlenmesi, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel bağların güçlenmesi­ne katkıda bulunuyoru­z” diye konuştu. Dündar, ziyaretin sonunda Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerin maketleri üzerinde konukların­a bilgi verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye