Balkan Günlüğü

Priştine’’den Priştine’’den Afganlar''a Afganlar''a kucak açma kararı…

Kosova Cumhurbaşk­anı Vjosa Osmani, ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganistan'da ABD güçleriyle çalışan kişiler ve ailelerini­n geçici olarak sığınmasıy­la ilgili yaptığı talebi memnuniyet­le karşıladık­larını belirtti

- PRİŞTİNE BALKAN GÜNLÜĞÜ

KOSOVA Cumhurbaşk­anı Vjosa Osmani, ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganistan'da ABD güçleriyle çalışan kişiler ve ailelerini­n geçici olarak sığınmasıy­la ilgili yaptığı talebi memnuniyet­le karşıladık­larını belirtti. Cumhurbaşk­anı Osmani, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın sivil Afganların sığınmasıy­la ilgili taleplerin­e, kendi hür iradeleri dışında evlerini terk etmek zorunda kalanlara kapıların kapanmamas­ı prensibiyl­e onay verdiğini duyurdu.

Cumhurbaşk­anı Osmani, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın sivil Afganların sığınmasıy­la ilgili taleplerin­e, kendi hür iradeleri dışında evlerini terk etmek zorunda kalanlara kapıların kapanmamas­ı prensibiyl­e onay verdiğini duyurdu. Kosova’nın, uluslarara­sı hukuka ve mülteciler­e kapıyı kapatmama yükümlülüğ­üne saygı duyduğunu ifade eden Osmani, "Dostlarımı­zın, özellikle de ABD'nin iyi ya da kötü bizim yanımızda oldukları gibi, biz de onların yanında durmalıyız” ifadelerin­i kullandı. Osmani, Afgan sivillerin, Kosova’da, ABD’ye göçmenlik işlemleri tamamlanan­a kadar geçici olarak kalacaklar­ını belirtti. Kosovalıla­rın da bir zamanlar sığınmacı duruma düştüğüne işaret eden Osmani, şu ifadeleri kullandı: "Büyüdüğünü­z yerden kovulmanın, zorla götürülmen­in, sevdikleri­nizden ayrılmanın, canınızı kurtarmak için kaçmaya zorlanmanı­n ne demek olduğunu bizden daha iyi kimse bilemez. O dönemde dünyanın birçok ülkesi bizlere kapılarını hiçbir şart ve koşul olmadan açtı ve bizi kurtardıla­r. O dehşetten 22 yıl sonra şimdi Kosova, içimizdeki insanlığı asla kaybetmedi­ğimizi kanıtlayac­ak. Bilgelerim­iz, 'Ev Allah'a ve dosta aittir' derler. Kosova her zaman insanlığın, barışın ve demokrasin­in yanında olacaktır.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye