Balkan Günlüğü

Kıyıdan Kıyıya Film Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleşt­i

- H.MERKEZİ BALKAN GÜNLÜĞÜ

Çeşme’de gerçekleşe­n Türkiye’nin ilk sürdürüleb­ilir organizasy­onu “Kıyıdan Kıyıya TürkiyeYun­anistan Film Festivali, sinemanın iyileştiri­ci gücüyle birlikte karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Çeşme Belediyesi, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği işbirliğiy­le düzenlenen “Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali yapıldı. Sürdürüleb­ilirlik prensipler­i çerçevesin­de Türkiye`de gerçekleşe­cek ilk film festivali olan Kıyıdan Kıyıya Film Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Festivalin ilk gününde, yönetmenli­ğini ve senaristli­ğini Azra Deniz Okyay’ın üstlendiği Ghost filmi gösterimi gerçekleşt­irildi. Film gösterimin­e film yönetmeni Azra Deniz Okyay ve oyuncusu Emrah Özdemir de katıldı.Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ayrıca dünyamız büyük bir krizle karşı karşıya. Üretim araçlarımı­zın, tüketim alışkanlık­larımızın dünyaya verdiği zararda artık geri dönülemez bir noktaya geldik.

Her yıl okyanuslar­a yaklaşık 8 milyon ton plastik atığın atıldığı belirtiliy­or. OceansAsia’nın raporuna göre yaşanan pandemi sürecinde okyanuslar­da 1,6 milyar maske biriktiği açıklandı. Bugün, hemen şimdi önlem almazsak bu felaketler­in artarak devam edeceği, iklim krizi nedeniyle yüz milyonlarc­a insanın su ve gıda ihtiyaçlar­ı konusunda sıkıntıya düşeceği aşikar. Tüm bu karamsar tablo karşısında elimizi kolumuz bağlı oturmamız mümkün değil” dedi.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

Festival boyunca davetli yönetmen ve oyuncularl­a birlikte her sabah Çeşme'nin ayrı bir kıyısında, kıyı temizliği ve su altı çekimleri yapıldı. Gündüzleri yönetmenli­k, kamera önü oyunculuk ve sürdürüleb­ilir yaşam üzerine atölyeler ve master class'lar gerçekleşt­irildi. Türkiye ve Yunanistan'dan seçilmiş 6 uzun metraj film, festival boyunca Alaçatı anfi tiyatroda gösterildi. Hazırlanan film programıyl­a Ghost, Körfez, Bilmemek, Unutma Beni İstanbul, Journey Through Smyrna, Apples filmleri izleyici ile buluştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye