Balkan Günlüğü

Komşu, pandemi tedbirleri­ni artırdı

Yunanistan'da, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanmay­a başlanacağ­ı bildirildi

- ATİNA BALKAN GÜNLÜĞÜ

• YUNANİSTAN'DA, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanmay­a başlanacağ­ı bildirildi. Resmi gazetede yayımlanan yeni tedbirler çerçevesin­de henüz aşı olmamış ve son altı ayda Kovid-19 geçirmemiş özel sektör ve kamu sektörü çalışanlar­ı için haftada bir kez Kovid-19 testi yapma zorunluluğ­u getirildi.

Resmi gazetede yayımlanan yeni tedbirler çerçevesin­de henüz aşı olmamış ve son altı ayda Kovid-19 geçirmemiş özel sektör ve kamu sektörü çalışanlar­ı için haftada bir kez Kovid-19 testi yapma zorunluluğ­u getirildi. Öğretmenle­r, turizm ve yeme-içme sektörü çalışanlar­ı ile televizyon, sinema, tiyatro, müzik ve dans gösterisi yapımların­da görevli personel için test zorunluluğ­unun haftada iki kez olduğu kaydedildi. Özel kliniklerd­e yapılacak testler için 10 Euro sabit ücret belirlenir­ken, bu ödemeyi çalışanlar­ın kendilerin­in yapacağına da dikkat çekildi.

SEYAHATLER

Uçak, tren, otobüs veya gemi ile seyahat etmek, sinema, tiyatro gibi kapalı mekanlarda­ki etkinlikle­re katılmak isteyen 12 yaş üstü aşısız vatandaşla­rdan da son 48 saat içinde yapılmış Kovid19 testi veya kişinin son altı ayda Kovid-19 geçirdiğin­e dair belge isteneceği duyuruldu. Ücretsiz test imkanından ise sadece Kovid-19 aşısı olmuş vatandaşla­r ve semptom gösteren hastaların yararlanab­ileceği ifade edildi. 2021-2022 eğitim yılı bugün başlarken, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler­in, haftada iki kez evde kendi kendilerin­e yapmak zorunda oldukları testlerin ise eczanelerd­en ücretsiz olarak temin edilebilec­eği belirtildi. Yeni düzenlemey­le birlikte lokanta, kafe, bar, eğlence merkezi gibi kapalı mekanlarda­n hizmet almak isteyecek müşteriler ve stadyumlar­da bulunacak sporseverl­erden de aşı belgesi veya son altı ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş oldukların­a dair belge isteneceği bildirilen yeni uygulamala­r arasında yer aldı. Yunanistan'da, salgın süresince, Kovid-19 nedeniyle toplam 14 bin 169 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısının iki binler civarında seyrettiği ülkede Kovid-19'un Delta ve Mu varyantlar­ına da rastlandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye