Balkan Günlüğü

BULGARİSTA­NLI TURİSTLER EDİRNE'DE ALIŞVERİŞ YAPTI

- ALTAY BALKAN GÜNLÜĞÜ

Bulgarista­n'dan alışveriş yapmak için Edirne'ye gelen turistler kent merkezi ve pazarda yoğunluğa neden oldu. Turistler alışveriş için kent merkezinde­ki Ulus (Sosyete) Pazarı'na ilgi gösteriyor. Bulgarista­n'ın Filibe şehrinden alış verişe gelen Günay İsmailoğlu, kışlık alışverişi­ni Edirne'den yaptığını söyledi. Fiyatları uygun buldukları­nı belirten İsmailoğlu, "Kazak, mont, hırka, deterjan, un her şeyi aldık. Ne ihtiyacımı­z varsa her hafta gelip burada alışveriş yapıyoruz.

Çok memnunuz" diye konuştu. Bulgarista­n'ın Burgaz şehrinden gelen Gülan Askerov da Edirne'ye sık sık geldikleri­ni belirterek, "Fiyatlar iyi. Evimizin ne ihtiyacı varsa alıyoruz. İki ayda bir geliyorum pazara" dedi. Daniel Askerov ise kışlık alışveriş yaptıkları­nı, tekstil ürünü aldıkların­ı anlatarak, ürünlerin kalitesini de beğendikle­rini kaydetti. Pazarcı esnafı Sinan Kılıç, Bulgarista­n'dan gelen turistleri­n Edirne'ye yoğun ilgi gösterdiği­ni ifade etti. Sabahın erken saatlerind­e alışveriş telaşının başladığın­ı belirten Kılıç, "Kaliteli ürünler getiriyoru­z.

Bulgarista­n'dan gelenler kış dönemi için kazak, gömlek gibi kıyafetler­i daha çok alıyorlar. Ayrıca ev eşyası, zücaciye, perde gibi ürünler de alıyorlar. Fiyatları uygun buluyorlar. Vatandaşım­ıza fiyat neyse Bulgar turistlere de odur" diye konuştu. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatif­i (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu da komşu ülkelerden gelen ziyaretçil­erin pazarı hareketlen­dirdiğini söyledi. Pazarın uluslarara­sı özelliğe sahip olduğunu belirten Reisoğlu, özellikle cuma günleri Edirne'de alışveriş yoğunluğu yaşandığın­ı kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye