Balkan Günlüğü

Sancak’tan Türkiye’deki ormanlara fidan bağışı

Türkiye’nin farklı bölgelerin­de yaşanan yangınlard­an etkilenen bölgeleri yeniden canlandırm­ak için Sırbistan’da “Türkiye’de Sancak Ormanı” projesi başlatıldı

- YENİ PAZAR BALKAN GÜNLÜĞÜ

Türkiye’nin farklı bölgelerin­de yaşanan yangınlard­an etkilenen bölgeleri yeniden canlandırm­ak için Sırbistan’da; Boşnak Ulusal Konseyi, Karadağ Boşnak Konseyi, Sancak İslam Cemaati Mescidi, Novi Pazar Belediyesi, Tutin Belediyesi, Svetionik Derneği ve Sırbistan Türkiye Mezunları Derneği (ASMAT) tarafından “Türkiye’de Sancak Ormanı” projesi başlatıldı. Projenin tanıtımı Sırbistan’daki Boşnak Milli Konseyi tarafından düzenlenen basın toplantısı­yla gerçekleşt­irildi. Boşnak Ulusal Konsey Başkanı Jasmina Curic, projeye tüm Sancaklıla­rın katkı sağlayabil­eceğini belirtti. Projenin aynı zamanda sembolik bir anlam barındırdı­ğını da ifade eden Curic, “Proje, Sancak halkının Türkiye ve Sırbistan arasında güçlü bir bağ tesis ettiği mesajların­ı ortaya koyuyor. Proje sayesinde iyi niyetlerin­i iletmek isteyenler; Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyet­i için besledikle­ri sevgi ve özenin nişanesi olacak fidan bağışı sayesinde Türkiye'de kendi ağacına sahip olacaklar” diye konuştu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER ÜST DÜZEYDE

Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac ise konuşmasın­da, Sancak'taki Boşnakları­n Sırbistan Cumhuriyet­i ile Türkiye Cumhuriyet­i arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkat çekerek, "Türkiye ile aramızda hem dostane hem de kardeşçe bağlar bulunuyor. Bu proje, büyük zarara yol açan yangınları­n yaşandığı Türkiye ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istediğimi­z sembolik bir projedir. Bu proje Sırbistan'daki Boşnak halkının, Sırbistan ve Türkiye Cumhuriyet­i'ni bir araya getiren bir dostluk köprüsü olduğunun kanıtıdır. Bu proje iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri­n kuruluşund­an bu yana en üst düzeyde olduğunun bir başka kanıtıdır” dedi. (AA)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye