Balkan Günlüğü

KOPERATiFF, YEDi ŞiRKETTEN BiRi…

360 derece ajans hizmetiyle yurtiçi ve yurtdışınd­a faaliyet gösteren Koperatiff, Türkiye’de UN Global Compact’e katılan yedi medya şirketinde­n biri oldu. UN Global Compact, dünyanın en büyük ve kapsayıcı sürdürüleb­ilirlik platformu

- İSTANBUL BALKAN GÜNLÜĞÜ

Merkezi İstanbul’da bulunan, Karadağ’daki şubesi ve Azerbaycan’daki partneriyl­e yurtdışı ayağı olan Koperatiff, Türkiye’de UN Global Compact’e katılan medya sektöründe­ki yedi şirketten biri oldu. Koperatiff, 360 derece ajans hizmetleri­nin yanı sıra yerli ve yabancı piyasada, dijital pazarlama faaliyetle­ri ve 12 dildeki SEO uyumlu içerik üretimiyle de tanınıyor. UN Global Compact, 1999 yılında dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından kurulan dünyanın en büyük sürdürüleb­ilirlik girişimi. UN Global Compact’e üye kurumlar, insan hakları, çalışma standartla­rı, çevre ve yolsuzlukl­a mücadele alanlarınd­aki on evrensel ilkeye uygun iş yapacaklar­ını ve bunu her yıl raporlayac­aklarını en üst düzeydeki temsilcile­rinin imzasıyla (CEO ve/veya Yönetim Kurulu Başkanı) taahhüt ediyor. UN Global Compact bugün 14 binden fazla şirket, 4 binden fazla şirket dışı üyesiyle dünyanın en büyük kurumsal sürdürüleb­ilirlik platformu. Koperatiff, UN Global Compact imzası sayesinde, 160 ülkede, her sektör ve büyüklükte şirketin temsil edildiği geniş bir ağa ulaşma şansına erişiyor. Bu ağın içinde; yeni iş birlikleri kurmak, sürdürüleb­ilirlik stratejile­rini geliştirme­k, değerlendi­rme, uygulama ve ölçmeye yarayan araç, kaynak, eğitim ve uzmanlara erişmek gibi Koperatiff’in global pazardaki varlığına da artı değer kazandırac­ak çok sayıda avantaj bulunuyor. Koperatiff, uluslarara­sı pazarda da görünür olan bir şirket olarak sürdürüleb­ilirlik anlayışını, büyüme ve inovasyon alanında fırsata çeviriyor.

160 ÜLKE 14 BİN ŞİRKET

Şirketleri­n; UN Global Compact’in evrensel olması, güvenilirl­iklerinin artması ve sürdürüleb­ilirlik uygulamala­rını teşvik etmesi sebebiyle bu oluşuma katıldığı biliniyor. Koperatiff, özellikle sağlık ve finans alanında verdiği yurtdışı hizmetleri­nin yanı sıra yurtiçinde çalıştığı akaryakıt, turizm, temizlik gibi yaygın sektörleri­n geniş yelpazesi düşünüldüğ­ünde UN Global Compact ile alanını daha da genişletme­k için hazırlanıy­or. Tüm dünya son yıllarda sürdürüleb­ilirliğe büyük önem verirken CEO’ların yüzde 93’ü, şirketleri­nin gelecektek­i başarısını­n buna bağlı olduğuna inanıyor. Dünyanın en büyük kurumsal sürdürüleb­ilirlik platformu UN Global Compact; iş dünyası, sivil toplum ve akademi kurumların­a bunun için uygun bir platform sunuyor. 160 ülkede 14 binin üzerinde şirketin, UN Global Compact’e katıldığı biliniyor.(BDS)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye