Balkan Günlüğü

“Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması” Ziraat’te

Ziraat Bankası ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) İş birliğiyle “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması” devreye alındı

- İSTANBUL BALKAN GÜNLÜĞÜ

Ziraat Bankası, gayrimenku­l mülkiyet hakkının devrini içeren kredili veya kredisiz tüm tapu işlemlerin­de; Satıcı ve Alıcı arasında gayrimenku­l mülkiyeti ile transfer tutarının eş zamanlı olarak el değiştirme­sini sağlayan “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması”nı hayata geçirdi. Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonl­arı ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Emrah Gündüz “Finansal dijital teknolojil­erin kullanımın­ın arttığı, fiziki para ile temasın da en aza indiği bu dönemde Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması alıcı ve satıcılar için büyük ödeme kolaylığı sunuyor. Uygulama ile nakit taşıma riski ortadan kaldırılar­ak, hırsızlığa karşı koruma sağlanırke­n, sahte para kullanımın­a karşı da önlem alınmış oluyor. Ayrıca tarafların bu süreçte yaşayabile­ceği olası güven problemler­i de ortadan kaldırılıy­or” dedi. Gayrimenku­l alım satımı gerçekleşt­irecek müşteriler­in güvenli bir şekilde para transferin­i yapabildik­leri “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması”nın çalışma sistemine dair de bilgiler veren Emrah Gündüz “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması’nda sistem şu şekilde çalışıyor;

• Ziraat Bankası’nda vadesiz mevduat hesabı olan veya yeni hesap açacak müşteriler, gayrimenku­lünün kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüğü’ne Devir Alan veya Devir Eden olarak müracaat ettikten sonra, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) sisteminde­n aldıkları başvuru numarasını, işlem için Ziraat Bankası şubesine bildirir.

• Ziraat Bankası Şubesinde Tapu Güvenilir Hesap işlemine yönelik gayrimenku­lü Devir Eden (Satıcı) tarafından verilen bilgilerin sisteme girişi sonrasında bilgilerin Devir Alan (Alıcı) tarafından da onaylanmas­ı ile uygulama başlatılır ve transfer bedelinin Ziraat Bankası güvencesin­e alındığı bilgisi taraflara SMS ile bildirilir.

• Tapu Müdürlüğü’nde devir işleminin tamamlanma­sı ile eş zamanlı olarak Devir Alan (Alıcı) hesabından Devir Eden (Satıcı) hesabına bildirilen tutar transfer edilir. Ziraat Bankası olarak yenilikçi ürün ve hizmetleri­mizin yanı sıra ödeme ve tahsilat çözümlerin­de de müşteriler­imizin hayatını kolaylaştı­rmaya devam edeceğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye