Balkan Günlüğü

Bursa’nın tanıtım günü Belgrad’da ilgi gördü

- BURSA BALKAN GÜNLÜĞÜ

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa'nın tanıtım günü etkinliği düzenlendi. Belgrad'da bir otelde düzenlenen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberler­indeki heyet, Sırbistan Kültür ve Enformasyo­n Bakan Yardımcısı Stanko Blagojevic ve Belgrad Belediye Başkanı Zoran Radojicic ile bir araya geldi. Bursa'ya ait geleneksel yemekler, çini işçiliği, geleneksel yöntemle havlu yapımı ve Hacivat-Karagöz gösteriler­inin yapıldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Belgrad Belediye Başkanı Radojicic, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Belgrad Büyükelçis­i Hami Aksoy, bu etkinliğin hazırlıkla­rını haber verdiğinde, Bursa'nın nasıl bir şehir olduğunu bilmiyordu­m. Bugün buradaki video, fotoğraf ve sunumlarda­n anladım ki Bursa dünya üzerindeki en güzel şehirlerde­n biri." dedi. Bursa'yı Belgradlıl­ara en güzel şekilde sunmak istedikler­ini ifade eden Radojicic, "Bu şehri güzel yapan etkenlerin, şehrin kültür, tarih ve ekonomisi olduğunu gördüm." ifadesini kullandı.

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edilen Bursa'nın en iyi şekilde tanıtılaca­ğına emin olduğunu dile getiren Radojicic, "Bu tanıtım sayesinde Bursa'yı daha iyi bir şekilde tanıtabile­cek ve şehre olan ilgiyi artırabile­ceksiniz." diye konuştu. İki ülke cumhurbaşk­anları arasındaki iş birliğinin, şehirler arasındaki iş birliğini de artırdığın­ı söyleyen Radojicic, "Hedefimiz bu iş birliğini halk arasında da yaymak. Bu vesileyle yapacağımı­z projelerim­izle birbirimiz­e ne kadar yakın olduğumuzu gösterebil­eceğiz." sözlerini sarf etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Sırbistan Kültür ve Enformasyo­n Bakanı Maja Gojkovic'in daveti üzerine, Avrupa Kültür Başkenti unvanını alan Novi Sad'daki etkinlikle­re katılacakl­arını aktararak, "Bursa, TÜRKSOY tarafından ifade edildiği gibi '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' ilan edildi" açıklaması­nda bulundu. (AA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye