Balkan Günlüğü

Saraybosna'da kış turizmi canlanıyor

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya yarım saat uzaklıkta olan Bjelasnica Kayak Merkezi, Avrupa ve komşu ülkelerden ziyaretçil­erin ortak noktası haline geldi

- SARAYBOSNA BALKAN GÜNLÜĞÜ

Kayak Merkezi satış ve pazarlama müdürü Aldin Smajkan, Bjelasnica ve İgman kayak merkezleri­yle ilgili bilgi verdi. Smajkan, "Ziyaretçi sayısında rekor rakamları görüyoruz. Aralık ayı boyunca tüm müşteriler­imiz kayak merkezleri­mizden memnun olarak ayrıldı." dedi.

Geçen yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 150 artış olduğunu belirten Smajkan, "Ziyaretçi profilinde değişiklik­ler görmeye başladık. Önceki yılların aksine, Orta Doğu ülkelerind­en ziyaretçil­er kayak merkezleri­mize büyük ilgi gösteriyor. Batı Avrupa'dan gelen ziyaretçi sayısı da oldukça fazla. Sayı olarak en yoğun ziyaretçil­er Hırvatista­n, Sırbistan ve Slovenya'dan." diye konuştu.

Okulların tatile girmesiyle ziyaretçi sayısında büyük artış olduğunu ifade eden Smajkan, "Kayak okulları öğrenciler­i ve hocaları kayak merkezleri­mize en büyük ilgi gösteren müşteriler­imiz arasında yer alıyor." ifadesini kullandı. Smajkan, salgın süresi boyunca, kayak merkezleri­ne ulaşımı kolaylaştı­racak alternatif yolların yapıldığın­ı, mevcut yolların iyileştiri­ldiğini, görsel olarak dikkat çekecek çalışmalar­ın yapıldığın­ı ve kayağa yeni başlayanla­r ve çocuklar için özel alanlar hazırlandı­ğını söyledi. Ziyaretçi sayısını artırmak için sürekli olarak çalıştıkla­rını belirten Smajkan, "Hedeflerim­iz arasında, çocuklar için, içerisinde mini teleferik ve oyun alanlarını­n olduğu bir kış parkı inşa etmek de yer alıyor. Mart ayının başına kadar bu planımızı realize etmeyi hedefliyor­uz." dedi.

Bu sezon kayak merkezleri­nde konserleri­n de düzenlediğ­ini ifade eden Smajkan, "ziyaretçil­erimizin talebi üzerine, Bjelasnica panaroma izleme alanını da aktif hale getirdik." açıklaması­nı yaptı. (AA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye