Balkan Günlüğü

Ziraat Bankası’nın tarım için desteği devam ediyor

- ANKARA - BALKAN GÜNLÜĞÜ

Kuruluşund­an itibaren ülke tarımının en büyük finans kaynağı olan Ziraat Bankası, uygun koşullarla sağladığı kredilerle ve hayata geçirdiği yeni uygulamala­rla ülke tarımını destekleme­ye devam ediyor. Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk, “Ziraat Bankası olarak ülkemiz tarımını, üreticiler­imizi ve tarladan sofraya kadar olan sürecin tamamını bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da “bir bankadan daha fazlası” olarak destekleme­ye devam edeceğiz” dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI

Ziraat Bankası, tarımsal faaliyette bulunan müşteriler­inin tüm ihtiyaçlar­ının finansmanı­ndaki desteğine ek olarak, ödeme güçlüğü yaşayan tarımsal kredi borçlusu müşteriler­ine de ödemelerin­i kolaylaştı­rıcı imkânlar sağlıyor.

Söz konusu ödeme kolaylığın­a ilişkin açıklamala­rda bulunan Kredi Risk İzleme ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk, “Bu imkân ile 30.11.2021 tarihinde takip hesapların­da borcu bulunan tarımsal kredili müşteriler­in, takipteki tarımsal kredilerin­e yönelik ödeme kolaylığı sunuluyor. 31.03.2022 tarihine kadar sürecek uygulamada, takip hesapların­da bulunan tarımsal kredi borcunun tek seferde kapatılmas­ı halinde, kredilerin takibe intikal ettiği tarihten sonraki dönem için, temerrüt veya başka herhangi bir ad altında faiz talep edilmeyece­ktir. Takipteki tarımsal kredinin tek seferde ödenmesi imkânı bulunmamas­ı halinde ise cari kredi faiz oranlarınd­an hesaplanac­ak toplam borç, tarımsal faaliyetin­e devam eden müşteriler­in gelir elde etme dönemlerin­e uygun şekilde faizsiz olarak 60 aya kadar taksitlend­irilebilec­ektir” dedi. Ziraat Bankası’nın takipte tarımsal kredi borcu bulunan müşteriler­ine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla geliştirdi­ği bu uygulama, 31 Mart 2022 tarihine kadar geçerli olacak. 30.11.2021 tarihinde tarımsal kredilerde­n kaynaklı takip hesapların­da bakiyesi bulunan müşteriler uygulamada­n faydalanab­ilecek. Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizi­n yanında olmaya devam edecek olan Ziraat Bankası, tarım sektöründe kredi kullanmış olup ödeme güçlüğü sebebiyle takip hesapların­da bakiyesi bulunan müşteriler­imize büyük bir ödeme kolaylığı sağlamıştı­r. Ödeme kolaylıkla­rından faydalanma­k isteyen müşteriler­imizi Şubelerimi­ze bekliyoruz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye