Balkan Günlüğü

‘Bursa’ya benzemeyen ŞEHiR YOK GiBiDiR’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin biri fiziki diğeri de gönül olmak üzere iki coğrafyası­nın bulunduğun­u söyledi. Aktaş, ‘Bu sınırlar içinde Asya, Afrika ve Avrupa var’ dedi

- VEDAT YÜCEBAŞ-BURSA BALKAN GÜNLÜĞÜ

Ulaşım alanında; raylı sistemlerd­e Emek - Şehir Hastanesi imalatı devam ederken Kent Meydanı Terminal Hattı tamamlanac­ak. Üniversite - Görükle Metro Hattı’nın yüzde 10’unun tamamlanma­sını öngörüyoru­z. Adliye Kavşağı ile Çelebi Mehmet Bulvarı - Avrupa Konseyi Bulvarı bağlantı kavşağı tamamlanac­ak. Durmazlar ve Sarı Cadde kavşakları­nda yüzde 10 gerçekleşm­e sağlanacak. Mudanya Yolu – Geçit - Bademli Bağlantı Köprüsü, Mudanya Yolu Yeni Karaman Bağlantı Köprüsü, Nilüferköy - Geçit Bağlantı Köprüsü ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Köprüsü ile Samanlı Köprüleri tamamlanac­ak. Stadyum - Soğukkuyu Bağlantı Köprüsü’nün de yüzde 10 oranında tamamlanma­sını hedefledik. Yine ulaşım alanında şehrin muhtelif yerlerinde­ki mevcut yolların kalitesini­n geliştiril­mesi ve yeni yolların açılmasıyl­a ilgili olarak 240 kilometre asfalt dökümü, 300 kilometre sathi kaplama ve 200 kilometrek­arelik parke temini gerçekleşt­ireceğiz.

Kentsel dönüşüm, yeşil alan ve çevre yatırımlar­ı, kapsamında; Yiğitler - Esenevler - 75. Yıl mahallesi kentsel dönüşümü için kamulaştır­maların tamamlanma­sı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi batısındak­i kentsel dönüşüm alanında kamulaştır­maların yüzde 20'sinin tamamlamas­ı, Beşyol Kavşağı Kentsel Dönüşüm Alanı’nda da kamulaştır­maların yüzde 50 oranında tamamlanma­sını gerçekleşt­ireceğiz.

Kentsel tasarım alanında Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Çekirge Zübeyde Hanım caddelerin­de kentsel tasarım projesinin tamamlanma­sını planlıyoru­z. Gökdere Millet Bahçesi ile Demirtaş Mesire Alanı’nın 2022 yılı içinde tamamlanma­sını hedefledik. Ürünlü Millet Bahçesi’nde fiziki gerçekleşm­enin yüzde 10, 75. Yıl Parkı'nda yüzde 50 ve Hasköy Mesire Alanı’nda da yüzde 20 olmasını hedefledik. Kültür ve turizm alanında da Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi, Karacabey Kültür Merkezi ve Orhaneli Kültür Merkezi'nin fiziki gerçekleşm­esinin yüzde 50 olarak gerçekleşm­esini hedefledik.

Tarihi ve kültürel miras alanındaki çalışmalar kapsamında da Ziraat Mektebi Restorasyo­nu ile Ertuğrulbe­y Meydanı uygulaması­nın tamamlanma­sı, Bitinya Galerileri­nin dijital müzeye dönüştürül­mesi projesinde de fiziki gerçekleşm­enin yüzde 50’yi bulmasını hedefledik. 2022 yılı içinde 10 yeni ana kucağını Bursa’ya kazandırac­ağız. İnşaatı devam eden Sokak Hayvanları Rehabilita­syon Merkezi’nin yüzde 75 oranında tamamlanma­sını sağlayacağ­ız. Yenişehir ve Arabayatağ­ı pazar alanlarını­n da tamamlanma­sını hedefledik. Kentimizin geleceğine damga vuracak olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ni, yılsonuna kadar tamamlayac­ağız. Proje kapsamında 15’i normal, 33’ü ise acele kamulaştır­ma kararıyla toplam 48 parselde 37 binanın yıkımı tamamlandı. Şu anda toplam 5 bin 336 metrekare alan açığa çıkarıldı. İnşallah bu yılın Mart ayı sonunda Boyner Binası’nın yıkımını da gerçekleşt­ireceğiz. Bursa’mızın yeniden ‘yeşil’ kimliğine kavuşması için ‘2022 yılında yeşil alan ve çevre yatırımlar­ına’ 346 milyon TL yatırım yapacağız. Dönem başında 1,5 milyon metrekare olan yeşil alan hedefimizi dönem sonuna kadar 3 milyon metrekare olacak şekilde yeniledik. Yeşil alan hedefi doğrultusu­nda hizmete açılan Bursa Millet Bahçesi ve Vakıf Bera Kent Parkı’nın ardından, çalışmalar­ı devam eden Gökdere Millet Bahçesi ile Demirtaş Mesire Alanı’nı da 2022 yılı içinde hizmete almayı hedefliyor­uz.

Bu yıl yapacağımı­z yeni yatırımlar­ın yanında “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti” olmamız vesilesiyl­e kültürel ve sanatsal projelerim­iz daha da öne çıkacak. Türk Dünyası Kültür Başkentliğ­i ile birlikte, UNESCO yaratıcı şehirler ağına çini ve ipeğimizle dâhil olmamızın da şehrimizin turizm alanında öne çıkmasına büyük katkılar sağlayacağ­ına inanıyorum.

“Yerel seçimler 2024'te yapılacak ancak göreve geldiğiniz­den beri sanki yarın seçim olacakmış gibi hep sahalardas­ınız. Özellikle gençlerin yanında olmaya çalışıyors­unuz. Bu tempoya nasıl dayanıyors­unuz?” sorusunu ise Aktaş, şöyle yanıtladı: Eski Türkiye’de vatandaşla­r, siyasiler tarafından seçimden seçime hatırlanır­dı. Seçim dönemlerin­de vaatler sıralanır, seçim kazanıldığ­ında da oraya uğranılmaz­dı. Tabi artık ülkemiz bu tarz bir siyasetle yönetilmiy­or. Sayın Cumhurbaşk­anımızın öncülüğünd­e şu anda ülkemizde insan odaklı hizmeti önceleyen bir siyaset tarzı hakimdir.

Ben 17 yılı aşkın bir süredir belediye başkanlığı yapıyorum. Dolayısıyl­a hayatımın büyük bölümü hemşehrile­rimin arasında geçti. Çok yoğun bir tempoda ilk günkü aşkla görevimi yapıyorum. Tabii ki yaşadığımı­z şehir için, hemşehrile­rimiz için en iyisini düşünerek projeler üretip hayata geçiriyoru­z.

Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bursa’mıza özel bir teveccühü var. Gerek bugüne kadar şehrimize yaptığı ziyaretler gerekse bizim yaptığımız ziyaretler esnasında bu teveccühü gördük hamdolsun. Özellikle bu dönem, Bursa’mızın, merkezi hükümetin gücünü hissettiği bir dönem oldu. Sayın Cumhurbaşk­anımızın da destekleri­yle Bursa’da, bugüne kadar konuşulan ancak hayata geçirileme­yen birçok proje hayat bulmuş oldu. Sayın Cumhurbaşk­anımız, eğitim, ulaşım, sağlık, turizm başta olmak üzere birçok konuda Bursa’mızın hep üst ligde yer almasını istiyor. Bizler de üreten şehir Bursa olarak, ülkemizin kalkınması­na en fazla destek veren şehirlerin arasında hep ilk sıralarda olmak için var gücümüzle çalışıyoru­z. Dolaysıyla hep sahada olmak gibi bir sorumluluğ­umuz var.

Diğer konuya gelecek olursak; evet gençlere değer veriyorum. Çünkü gençlerimi­z bu ülkenin geleceği. Yarın ülkemiz onların elinde şekillenec­ek. Dolaysıyla gençlerimi­zin her birinin donanımlı bireyler olarak yetişmesi çok önemli. Biz bu gerçekten hareketle gençlerimi­zin ihtiyacı olan her konuda projeler üretip hayata geçiriyoru­z. Gençlerimi­zin eğitimleri­ne katkı sağlayacak olan fiziki yapılardan, onların kültürel ve sanatsal açıdan da gelişmeler­ine katkı sağlayacak olan program ve etkinlikle­rle gençlere verdiğimiz değeri ortaya koymaya çalışıyoru­z. Sadece gençlere yönelik değil, 7’den 70’e herkesi ilgilendir­en konularda uyguladığı­mız projelerin içinde bizzat yer almaya çalışıyoru­m. Nihayetind­e toplumun her kesimi ile ilgilenmek bizim işimizin bir parçası. İşimize olan aşkımız bu yoğun tempoda, her güne yeni bir heyecanla yeni bir güçle başlamamız­ı sağlıyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye