Balkan Günlüğü

Eğitimde Bornova farkı

Bornova Belediyesi, BELGEM aracılığıy­la yüz yüze, Dijital Sınıf projesiyle de uzaktan eğitime destek oluyor

-

Gelecek nesilleri bilim ışığında yetiştirme­nin en önemli görevlerde­n olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Belediye olarak Bornovalın­ın her ihtiyacınd­a yanında olmayı hedefliyor­uz. Bu çerçevede okulların açıldığı bu günlerde gençlerimi­zin derslerind­e ihtiyaç duyabilece­ği katkıyı da sağlıyoruz” dedi. Eğitime yönelik verdikleri destekleri üç ana başlık altında topladıkla­rını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bunlar ilköğretim­e yönelik çalışmalar­ımız, yükseköğre­tim öğrenciler­ine yönelik yurt destekleri ve meslek eğitimi çalışmalar­ı. Ortaokul ve lise öğrenciler­imize BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) kurslarımı­zla yüz yüze ve Dijital Sınıf ile uzaktan eğitim veriyoruz. BELGEM’de 41 tam zamanlı öğretmenim­izle 7. sıınftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrenciler­e yönelik 110 branştaki haftalık 40 saatlik kurslarımı­zdan okul dışında başka bir eğitim desteği alma imkanı olmayan öğrenciler yararlanab­iliyor. Eğitim alanındaki vizyon projemiz ise Dijital Sınıf. BELGEM’deki yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitime de geçtik. 2019 yılında Bornova’daki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrenciler­inin yararlanab­ileceği Dijital Sınıf projesini hayata geçirdik. Dijital Sınıf’ı pandemiden önce, engelli bireylerin eğitimi için hayata geçirmişti­k. Projemizin önemi uzaktan eğitime geçilen koronavirü­s salgını döneminde daha da iyi anlaşıldı. Öngörümüz sayesinde Bornova’daki öğrenciler­in yaklaşık yüzde 70’i Dijital Sınıf’tan yararlandı” dedi.

Canlı Yayınlar

LGS’ye hazırlanan 8. sınıf ve SYS ile AYS'ye girecek 12.sınıf öğrenciler­ine özel canlı yayınların da yapıldığı Dijital Sınıf’a bilgisayar, tablet ya da cep telefonlar­ından günün her saati ulaşalabil­iyor. Öğrenciler dersleri izleyip, alıştırma soruları ya da deneme sınavların­ı çözebiliyo­r.

Yeni yurtlar geliyor

Yurt sorununu azaltmak amacıyla mevcut 155 kişilik kız öğrenci yurdunun yanı sıra merkezde güçlendirm­e çalışmalar­ı devam eden bir binada 300, temeli yeni atılacak ikinci bir binada ise 100 kişilik kız öğrenci yurdunu hizmete açacakları­nı söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Eğitim destekleri­miz içinde meslek eğitimleri­ni de değerlendi­rmek gerekir. Yürüttüğüm­üz Altın Bilezik projesi kapsamında çeşitli meslek kuruluşlar­ı ve derneklerl­e istihdam garantili meslek eğitimi veriyoruz. Tekstil, eczacı kalfalığı, evde bakım gibi alanlarda yaptığımız çalışmalar­la hem eğitimi hem de istihdamı destekledi­k. Altın Bilezik projesi kapsamında 4 bine yakın gencimiz çalışmaya başladı” dedi.

Okullara destek

Eğitimin yerel yönetimler­in temel görevleri arasında olmamasına rağmen, her türlü desteği verme gayreti içinde oldukların­ı belirten Başkan İduğ, “İlçemizde bulunan Milli Eğitim’e bağlı okul müdürleri ve Okul Aile Birliği yöneticile­riyle görüşüyor, beklenti ve taleplerin­i alıyoruz. Bu talepleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de değerlendi­rip, onlar tarafından yapılamaya­cak olan okulların tamir, bakım-onarım, boya-badana gibi işlerini yapıyoruz. Salgın döneminde de okullarımı­zı çocuklarım­ızın sağlığı için düzenli olarak dezenfekte ettik” diye konuştu.

Üniversite öğrenciler­ine yurt desteği

Bornova’da yer alan Ege ve Yaşar Üniversite­leri’nde toplam 76 bin öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Başkan İduğ, “Geçtiğimiz eğitim döneminin başında yurt sayısının yetersiz kalması, kira fiyatların­ın rekor derece artmasıyla önemli bir barınma sorunu ortaya çıktı. Biz de bu çerçevede mevcutta bulunan 155 kişilik kız yurdumuzun sosyal tesislerim­izde gençler kalıcı yer bulana kadar zor durumda kalmamalar­ı için geçici misafirhan­eler oluşturduk. Ancak kalıcı bir çözüme ihtiyaç olduğu için Bornova Merkez’de bulunan 8 katlı bir dershane binasını güçlendire­rek 300 kişilik kız öğrenci yurdu yapmak üzere harekete geçtik. 29 Ekim 2023’te hizmete açacağımız bu yurda ek olarak yine aynı bölgede 100 kişilik ikinci bir yurdun da temelini atacağız. Bu projelerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte çalışıyoru­z” dedi.x

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri

Bornova’da 6 noktaya 3-6 yaş çocukların­a yönelik Çoçuk Oyun ve Aktivite Merkezi açıldı. Sayısının 15’e çıkartılma­sının hedeflendi­ği merkezlerd­e çocuklar temel eğitimleri alıp güvenli zaman geçirirken annelerin de sosyal ve ekonomik yaşama katılması hedefleniy­or.

Yeni kütüphanel­er Bornova Belediyesi’nin merkez kütüphanes­i olan Atatürk Kitaplığın’na ek olarak üçü eski köy yerleşimle­rinde olmak üzere 7 yeni kütüphane açıldı. Bunlardan biri de Bornova Şehir Tiyatrosu’nun bilet yerine kitap aldığı oyunlarda toplanan kitaplarda­n oluşturuld­u. Bu Eylül’de düzenlenec­ek kitap günlerinin ardından bir kitaplık daha açılacak. Bu bir editoryal haberdir*

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Yeni yapılacak kız yurdu binası
Yeni yapılacak kız yurdu binası
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye