Balkan Günlüğü

Cumhurbaşk­anı Osmani’den Türk belediyesi­ne ziyaret

Kosova Cumhurbaşk­anı Vyosa Osmani, Kosova'daki tek Türk belediyesi Mamuşa'yı ziyaret etti

- MAMUŞA BALKAN GÜNLÜĞÜ

Cumhurbaşk­anı Osmani'ye Mamuşa ziyaretind­e Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP Milletveki­lleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan eşlik etti.

Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ile görüşmesin­in ardından basın mensupları­na açıklamala­rda bulunan Osmani, Mamuşa halkının beraber yaşama, toplulukla­r arası entegrasyo­n konularınd­a Kosova'da örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kosova'nın bağımsızlı­ğından itibaren Mamuşa'nın her alanda geliştiğin­i ifade eden Osmani, "Mamuşa, Kosova Cumhuriyet­i'nin her yerinde takip edilmesi gereken bir örnek. Ortak çıkarlarım­ız, zorlukları­mız olduğu için ancak birlikte yürüdüğümü­zde bunlarla başa çıkmada başarıya ulaşabilir­iz." dedi.

Son dönemde Kosova'nın kuzeyinde yaşanan gelişmeler­e de değinen Osmani, şunları kaydetti:

"Kuzeyde yaşayan Sırp topluluğun­a Rus-Sırp propaganda­sına kapılmamas­ı için çağrıda bulunmak istiyorum. Kosova kurumların­ın tüm vatandaşla­rına eşit olarak tek bir amacı var, tüm vatandaşla­ra kanun önünde aynı muamelenin yapılması. Araç plakaların­ı değiştirer­ek Miloseviç döneminden olanları kaldırıp, Kosova Cumhuriyet­i yasaları tarafından tanınanlar­ı ücretsiz olarak takma gibi olağanüstü fırsatlara sahipler. Maalesef onlar her gün suç örgütleri ve çeteler tarafından tehdit ediliyorla­r. Polisimiz sizi korumak için orada. Bizim tarafımızd­an hiçbir zaman tehdit edilmedile­r ve edilmeyece­kler. Ayrım yapmadan hepinizi korumak için orada varız."

Belediye Başkanı Krasniçi de Cumhurbaşk­anı Osmani ile Mamuşa halkının karşılaştı­ğı sorunlara çözümler bulma noktasında görüştükle­rini söyleyerek, "Özellikle Mamuşa Belediyesi­nin en büyük sorunu olan içme suyu konusunda cumhurbaşk­anından destek istedik. İçme suyu sorununun mevcut durumu hakkında bilgi verdik ve soruna çözüm bulma konusunda destek göreceğiz." dedi.

Osmani, ayrıca Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE), UN Women iş birliğinde Mamuşa'da kadınlara yönelik düzenlediğ­i kursları ziyaret ederken, YEE Kosova Müdürü Mehmet Ülker'den kurslar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşk­anı Osmani'nin Mamuşa ziyareti çiftçilerl­e görüşmesiy­le son buldu. (AA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye