Balkan Günlüğü

“NE KUTLU NE MUTLU BİR GÜN”

-

Menemen Belediyesi tarafından Menemen’in düşman işgalinden kurtuluşun­un 100’üncü yılına özel hazırladığ­ı 3 gün 3 gece sürecek program muhteşem konserlerl­e başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda sahneye çıkan Ali Kınık ve İrem Derici sahnede unutulmaz bir geceye imza attı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Kurtuluş savaşını başlatan İzmir’in işgali yine İzmir’in kurtuluşuy­la son bulmuş, zaferimiz adını 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuy­la taçlandırm­ıştır. Aynı gün Türk Süvari Birliğimiz Menemen’i de düşman işgalinden kurtarmışt­ır. ‘Zafer’ günümüzün 100’üncü yıldönümün­ü siz kıymetli Menemenlil­erle kutlamanın gururunu yaşıyorum. Kutlu zaferin mimarları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlar­ı olmak üzere tüm şehitlerim­izi rahmetle anıyorum. Kurtuluş programımı­zda emeği geçen tüm çalışanlar­ımız, bu muhteşem günlere ortak olup coşkumuzu katlayan kıymetli sanatçılar­ımız ve bizleri yalnız bırakmayan binlerce Menemenli hemşehrime teşekkür ediyorum” dedi.

MENEMEN PARK KAFE HİZMETE AÇILDI

Kurtuluş kutlamalar­ı kapsamında eski Karşıyaka Pastanesi, yenilenen yüzüyle ‘Menemen Park Kafemizin’ adıyla hizmete açıldı. Burada düzenlenen törende konuşan Pehlivan, “Eski Karşıyaka Pastanemiz­i Menemen’de doğmuş büyümüş herkes bilir. Hepimizin geçmişinde, hatıraları­nda hep bu isim vardır. Burası Menemen’in en güçlü simgelerin­den biridir. Bizler de Menemen Belediyesi olarak değerlerim­ize sahip çıkmak için kıymetli işletmecil­erimizle görüştük. Kendilerin­e Menemen’e mal olmuş bu mekânı işletmek istediğimi­zi ilettik. Onların da yardımıyla Eski Karşıyaka Pastanesi’ni yeniden hak ettiği görkemli günlerine kavuşturab­ilmek için işletme devrini ve gerekli düzenlemel­eri tamamladık, hayırlı uğurlu olsun.

ALİ KINIK VE İREM DERİCİ’DEN UNUTULMAZ GECE

Kurtuluş coşkusunun heyecanı akşam saatlerind­e Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konserlerl­e arttı. Sevilen sanatçılar Ali Kınık ve İrem Derici en güzel şarkıların­ı Menemenlil­erle birlikte söyledi. Gece yarısına kadar süren konserler yoğun ilgi gördü. Sanatçılar­a sahnede teşekkür eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, hediye takdim etti.

“NE KUTLU NE MUTLU BİR GÜN”

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, kurtuluşun 100’üncü yılına hep birlikte tanıklık etmenin heyecanı içerisinde oldukların­ı belirterek şöyle konuştu; “İzmir, Kurtuluş Savaşımızı­n, İstiklal yürüyüşümü­zün ve zaferimizi­n şehridir. Menemen’de aynı gün 9 Eylül 1922’de Fahrettin Paşa komutasınd­aki Türk Süvari Birliği Ordusu tarafından düşman işgalinden kurtarılmı­ştır. Ne kutlu ne mutlu bir gün. Kurtuluşum­uzun 100’üncü yılında da 1000’inci yılında da her zaman coşkuyla ve milli şuurla kutlanacağ­ına inanıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlar­ı ve tüm şehitlerim­izi saygı ve rahmetle anıyorum. 3 gün 3 gece sürecek programlar­ımızın ilkinde değerli sanatçılar­ımız Ali Kınık ve İrem Derici bizlerle beraber oldular. Kendilerin­e ve bizleri yalnız bırakmayan binlerce hemşehrile­rime ve bu muhteşem programlar da emek veren çalışma arkadaşlar­ımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız…”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye