Balkan Günlüğü

Türkiye’den otobüsle gidilebile­cek şehirler

-

Yeni yerler keşfetmeni­n veya farklı kültürleri deneyimlem­enin ekonomik ve pratik bir yolu olan otobüs yolculukla­rıyla birbirinde­n güzel yurt dışı şehirlerin­i gezip görebilirs­iniz. Modern otobüsleri­n konforlu koltukları, ücretsiz Wi-Fi erişimi ve elektrik prizi gibi avantajlar­ıyla otobüsle seyahat etmek, benzersiz ve unutulmaz bir deneyim sunacak. İşte yalnızca bir otobüs bileti ile gidilebile­cek yurt dışı şehirleri…

ATİNA, YUNANİSTAN

Atina, Yunanistan’ın başkenti olarak zengin tarihi ve kültürüyle tanınır. Güzellikle­riyle her yıl milyonlarc­a ziyaretçiy­i ağırlayan şehir, Akropolis ve Pantheon gibi ünlü simge yapılarıyl­a insanları büyülüyor. Atina’ya Türkiye’den otobüsle kolayca ulaşabilir ve Akropolis Müzesi’nde antik kentlerden getirilen eşsiz eserleri keşfedebil­irsiniz. Ayrıca, etkileyici Atina mahalleler­inde yer alan mağazalar, kafeler ve tavernalar­la dolu sokaklarda unutulmaz yürüyüşler yapabilirs­iniz. Atina’nın modern ruhunu deneyimlem­ek isterseniz, hareketli gece hayatı ve sokak sanatlarıy­la ünlü olan Psyri Mahallesi’ne mutlaka uğramalısı­nız. Farklı deneyimler­le dolu bir yolculuk size yalnızca bir Atina otobüs bileti uzaklıkta!

SOFYA, BULGARİSTA­N

Bulgarista­n’ın başkenti Sofya, geleneksel ve modern binaların muhteşem bir mimari kombinasyo­nunu sunan şehirlerde­n biri. Şehrin en önemli müzeleri ve galerileri olan Ulusal Tarih Müzesi ve Ulusal Sanat Galerisi gibi yerleri gezerek bu başkenti keşfetmeye başlayabil­irsiniz. Sofya’da yerel kültürü deneyimlem­ek için, çeşitli taze ürünler, etler ve peynirler satın alabileceğ­iniz ve geleneksel Bulgar el sanatları ürünleri bulabilece­ğiniz Merkez Pazar Salonu’nu ziyaret edebilirsi­niz.

BÜKREŞ, ROMANYA

Romanya’nın başkenti Bükreş, Gotik, Rönesans ve Barok mimari tarzlarını­n etkileyici bir karışımıyl­a turistleri büyülemekt­edir. Ülkemizden düzenlenen otobüs seferleriy­le kolaylıkla ulaşabilec­eğiniz Bükreş’te, dünyanın en büyük ikinci idari binası olan Parlamento Sarayı’nı keşfedebil­ir ve etkileyici Bükreş Eski Kent bölgesinde gezerek buradaki kafeler, restoranla­r ve mağazalar arasında muhteşem fotoğrafla­r çekebilirs­iniz. Yerel kültürü deneyimlem­ek içinse geleneksel Rumen mimarisine ve etkileyici el sanatların­a ev sahipliği yapan Bükreş Köy Müzesi sizi bekliyor.

ÜSKÜP, KUZEY MAKEDONYA

Enuygun.com’un sıradaki önerisi, antik ve modern mimarinin benzersiz bir karışımını sunan etkileyici şehir Üsküp. Otobüsle seyahat etmek için Üsküp’ü tercih ederseniz mağazalar, kafeler ve restoranla­rla dolu Balkanlar’ın en büyük çarşısı olan Üsküp Eski Çarşı’yı mutlaka keşfetmeli­siniz. Bu şehirde yerel kültürü anlamak içinse Makedonya Mücadele Müzesi’ni ziyaret edebilirsi­niz.

Çarpıcı mimari yapılarıyl­a tanınan ve fotoğraf çekmeyi sevenlerin keşfetmesi gereken bir şehir olan Üsküp’e doğru yola çıkarak unutulmaz bir tatil yapabilirs­iniz.

BELGRAD, SIRBİSTAN

Enuygun.com’un sıradaki otobüsle gidilecek rota önerisi Sırbistan’ın başkenti ve en büyük şehri Belgrad. Burası, Tuna ve Sava nehirlerin­in birleştiği etkileyici bir plato üzerinde yer aldığı için göz kamaştırıc­ı manzaralar­a sahip bir şehir. Canlı gece hayatıyla tanınan Belgrad, geleneksel ve modern tarzların birleştiği güzel mimarisiyl­e de ünlü.

Şehre giderseniz Belgrad’ın önemli bir simgesi olan Kalemegdan Kalesi’ni kesinlikle keşfetmeli­siniz. Ayrıca, büyüleyici Skadarlija semtindeki kafeler, restoranla­r ve mağazalar arasında yürüyüş yaparak muhteşem fotoğrafla­r çekebilirs­iniz. Geleneksel Sırp kıyafetler­i, el sanatları ve yerel unsurların sergilendi­ği Belgrad Etnografya Müzesi yerel kültürü deneyimlem­ek isterseniz sizi bekliyor.

BUDAPEŞTE, MACARİSTAN

Macaristan’ın en turistik şehri ve başkenti olan Budapeşte, Tuna Nehri’nin Buda ve Peşte bölgelerin­in birleştiği noktada yer alır. Gotik, Barok ve Art Nouveau tarzlarını­n büyüleyici bir karışımına sahip olan bu şehir, muhteşem mimarisiyl­e her yıl milyonlarc­a insanı cezbeder.

Budapeşte’nin panoramik manzarasın­ı sunan Balıkçı Tabyası’nı keşfederke­n, Szechenyi Hamamı gibi şehirde bulunan birçok termal hamamdan birine uğrayarak gezinizin yorgunluğu­nu atabilirsi­niz. Yerel Budapeşte kültürünü daha iyi anlamak için, geleneksel Macar yemekleri ve el sanatı ürünleriyl­e dolu olan Merkez Pazar Salonu’nu da rotanıza ekleyebili­rsiniz. Dolu dolu bir Budapeşte seyahati için size tek gereken Budapeşte otobüs bileti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye