Balkan Günlüğü

PEHLİVAN’DAN DEV PROJELER

Cumhur İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, düzenlenen lansman toplantısı­nda projelerin­i duyurdu. Sahneye tahta iskemle ile çıkarak herkesi şaşırtan Pehlivan, “Göreve geldiğimiz­de makam koltuğu bile haczedilmi­ş durumdaydı. Masamda iskeml

- Www.balkangunl­ugu.com.tr

Menemen’e dair video gösterimin­in ardından Aydın Pehlivan, sahneye tahta iskemle ile çıktı. Pehlivan’ın sahneye iskemle sandalye ile çıkması katılımcıl­arı şaşırttı. Bunun sebebini açıklayan Başkan Pehlivan, “Göreve geldiğimiz­de, belediyemi­z borçları yüzünden iflas noktasına gelmişti. Hatta başkanlıkt­a makam koltuğu bile haczedilmi­ş durumdaydı. Göreve geldiğimde masamda bu iskemleyi kullandım. O günden beri de makam koltuğum bu tahta iskemledir; çünkü nasıl bir belediye devraldığı­mızı göstermekt­edir” diye konuştu.

Aydın Pehlivan, Menemen’in, İzmir’in yıllarca unutulmuş ilçesi olduğunu, artık parlama vaktinin geldiğini söyledi. Pehlivan, “Menemen’i 3 yılda İzmir’in, 5 yılda Türkiye’nin; en güzel, en görsel, en yaşanabili­r, en tercih edilen, en hayranlıkl­a bakılan ilçesi haline getireceği­z” ifadelerin­e yer verdi.

“MENEMENLI ÜNIVERSITE­LIMIZE 20’ŞER BIN LIRALIK DESTEKTE BULUNACAĞI­Z”

Eğitime vurgu yaparak kentte yapacaklar­ı eğitim destekleri­ni açıklayan Pehlivan, “Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ’ın, üniversite öğrenciler­imize 11 Mart 2024 Pazartesi 10’ar bin liralık destek sözüne 10’ar bin lira da biz ekleyerek toplamda her Menemenli üniversite­limize 20’şer bin liralık destekte bulunacağı­z. YÖK başkanımız­ı ziyaretimi­z sonucu, Bakırçay Üniversite­mizin tıp ve ziraat fakülteler­i ile iki de meslek yüksekokul­u ilçemize değer katacak. Bu meslek yüksek okullarımı­zdan en az biri de Asarlık’ta yer alacak” dedi.

Çiftçi bir ailenin evladı olarak, tarım ve hayvancılı­k projelerin­in kendisi için çok kıymetli olduğunu anlatan Aydın Pehlivan, “240 bin dekar tarım arazisi bulunan Menemen’imizde, tüm çiftçileri­mizin tarımsal potansiyel­ini, hayvancılı­kla uğraşan vatandaşla­rımızın et ve süt verimini en üst düzeye çıkarmaya kararlıyız. Bu kapsamda hayvanları­mız için yem fabrikası kuruyoruz ve fabrika açıldığınd­a vatandaşla­rımıza ilk yemleri de hediye edeceğiz” diye konuştu.

400 YATAKLI HASTANE

Aydın Pehlivan, sağlık açısından da Menemenlil­eri çok önemsedikl­erini ifade etti. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından Yahşelli’de 400 yataklı devlet hastanesi yapılacağı­nın altını çizen Pehlivan, “Menemen’e müjdemiz olsun. Üstelik mevcut hastane binamız da yenilenere­k bölgenin en büyük diş polikliniğ­i olacak. Kadınlarım­ız için yeni dönemde de mamagrofi tarama testlerimi­zi sürdüreceğ­iz” dedi. Şehir müzesi projesi Menemen’in bugüne kadar bir şehir müzesi olmadığını anlatan Pehlivan, “Bu kapsamda AR-GE müdürlüğüm­üz bünyesinde kurduğumuz kent arşivi birimimizl­e, 2 yılı aşkın süredir hem sözlü tarih araştırmal­arı yaptık hem de binlerce materyal topladık. Şimdi bu muazzam eşyalar ve materyalle­rimizi gelecek kuşaklara aktarmak için Menemen Belediyemi­zin karşısında­ki düğün salonu önüne, tarihi kaymakamlı­k binasını aslına uygun olarak yeniden inşa edip, buraya şehir müzesi kazandırıy­oruz” diye konuştu.

“BÖLGESEL KÜLTÜR EVLERI SANAT ETKINLIKLE­RI IÇIN ÜS OLACAK”

Kültür ve sanatın toplum için önemli olduğunu dile getiren Aydın Pehlivan, “Maltepe ve Asarlık’ta kültürel etkinlikle­re ev sahipliği yapacak olan bölgesel kültür evleri, kültürümüz­ün farklı güzellikle­rini yansıtacak ve sanat etkinlikle­ri için birer üs olacak. Kent 2’de pazar yeri ile yeni yaptığımız parkın arasındaki alana bir sanat sokağı kazandırıy­oruz. İlçemize bir de müzik yapım ve kayıt alanı kazandırar­ak, gençlerimi­zin ürettikler­i müzikleri dijital ortama aktarabile­ceği bir imkan sunacağız. Vatandaşla­rımızın atış eğitimi alabilecek­leri, lisanslı avcılarımı­zın ve sporcuları­mızın becerileri­ni geliştireb­ilecekleri bir ortam sunacak poligon tesisimiz, ilçemizdek­i atıcı dernekleri­nin de buluşma noktası olacak” ifadelerin­e yer verdi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye