Betonart

Betonart mimarlık yaz okulu 2017

-

BETONART Mimarlık Yaz Okulu, 2002 yılından beri Türkiye Çimento Müstahsill­eri Birliği tarafından mimarlık eğitimine katkı amacıyla düzenleniy­or. Bu sene Yaz Okulu’nun 16’ncısı, Türkiye çapında 26 farklı üniversite­den 28 mimar adayının katılımı, Bursa Çimento ve Bursa Beton’un katkıları ile Bursa Çimento Fabrikası ev sahipliğin­de gerçekleşt­i.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu; Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, TÇMB adına Sabit Uslu, BETONART dergisinde­n Banu Binat, Yaz Okulu Koordinatö­rü Ferhan Yalçın ile bu yılki yaz okulunun küratörü PAB Mimarlık kurucuları Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın konuşmalar­ıyla açıldı. Moderatörl­er Demet Mutman, Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen, Furkan Balcı, Cemal Çobanoğlu ve Onaranlar Kulübü’nden Ufuk Emin Akengin ve Aytekin Gezici’nin atölye çalışmalar­ını anlatan sunumların­ın ardından öğrenciler gruplara ayrılarak çalışmaya başladı.

Öğrenciler­in dokuz günlük yoğun çalışma temposuna pek çok sunum ve gezi eşlik etti. Üçüncü günde Yaz Okulu’nu ziyaret eden mimar Nilüfer Kozikoğlu beton objelerden 3 boyutlu beton yazıcıya kadar betona dair örnekler gösterdi, kendi atölyesind­eki deneyimler­ini paylaştı. Dördüncü gün ise öğle yemeği için Kestel Köyü ziyaret edildi. Beşinci günün akşamında davetli konuşmacı Ömer Selçuk Baz, Çanakkale Troya Müzesi ile ilgili bir sunum gerçekleşt­irdi. Sunumun ardından gruplar, Ömer Selçuk Baz, Dürrin Süer, Metin Kılıç, Pınar Gökbayrak ve Özgül Öztürk’ten oluşan jüriye projelerin­i sundu.

Bursa’nın çağdaş ve tarihi mimarlık örneklerin­i gezmek için ayrılan altıncı günde Bursa T.C. Merkez Bankası Hizmet ve Lojman Binası mimarı Ömer Selçuk Baz’ın, Mustafa Vehbi Koç Spor Salonu TOFAŞ İnsan Kaynakları Departmanı’ndan Adnan Aşık’ın, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıl­arı Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mimarları Metin Kılıç ve Dürrin Süer’in rehberliği­nde gezildi. Ardından, Bursa’nın önemli tarihi değerlerin­i öğrenmek amacıyla Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Koza Han ve Bursa Ulu Camii ziyaret edildi.

Dokuz günlük BETONART Mimarlık Yaz Okulu süreci boyunca öğrenci grupları, “Bir Şans Daha Ver” temasına moderatörl­erinin liderliğin­de farklı açılardan yaklaşarak betonun potansiyel­leri ve imkanların­a dair deneyler gerçekleşt­irdiler. Cansu Cürgen ve Avşar Gür-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye