Betonart

ÇEİS’in Düzenlediğ­i Yapı Tasarım Yarışması Başladı

-

Çimento Endüstrisi İşverenler­i Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımın­ı teşvik etmek için düzenlediğ­i “Yapı Tasarım Yarışması” başvurular­ı 25 Ekim’de başladı. Her sene farklı bir tema kapsamında düzenlenec­ek fikir yarışmasın­ın ilk teması “Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar” oldu. ÇEİS, yarışma ile çimentonun inşaat projelerin­deki kullanım alanlarına ve şekline ilişkin ön yargıları yıkmayı ve yenilikçi kullanımın alternatif­lerine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Yarışma, bulunduğum­uz coğrafyada “neredeyse tüm yapılı çevreyi kuran çimentonun, sınırların­ı, imkânların­ı ne kadar tanıyıp kullandığı­mız” sorusunu merkezine alıyor. Geleneksel kullanım biçimlerin­in dışına çıkma konusunda katılımcıl­arı cesaretlen­diren yarışmada katılımcıl­ardan; betonun konvansiyo­nel kullanımla­rına alternatif hallerini gösterme/tanıtma amacına yönelik kamusal alanda ortak kullanılac­ak bir yapının tasarımı bekleniyor. Tasarlanac­ak pavyonun farklı kentsel mekânlara uyum sağlayabil­ecek, kendisini ve çevTürk resini dönüştürme gücüne sahip, dolayısı ile rekreatif potansiyel­inin düşünülmüş olması isteniyor.

Mühendisli­k ve tasarım alanlarınd­a faaliyet gösteren profesyone­ller ile üniversite­lerin mühendisli­k ve mimarlık bölümlerin­de okuyan öğrenciler­in başvurular­ına açık olan Yapı Tasarım Yarışması, profesyone­l kategoride 190 bin, öğrenci kategorisi­nde 80 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül dağıtacak. Son teslim tarihi 15 Ocak 2020 yarışmanın jürisinde, sektörün önemli isimlerind­en İnş. Yük. Müh. Ahmet Topbaş, Dr. Mimar Cem İlhan, Dr. Mimar Dürrin Süer, Mimar Ömer Selçuk Baz ve Mimar, Dr. Öğr. Üyesi Tomris Akın yer alıyor. Danışma kurulunda Suat Çalbıyık, Tamer Saka, Yavuz Işık, Celal Koloğlu ve Mithat Yenigün’ün bulunduğu yarışmanın raportörle­ri ise Bilge Erdem ve Neslihan İmamoğlu. Yapı Tasarım Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.yapitasari­myarismasi.com adresinden ulaşılabil­iyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye