Betonart

2020 Ulusal Mimarlık Ödülleri Sahiplerin­i Buldu

-

Mimarlar Odası’nın her iki yılda bir düzenlediğ­i ve bu yıl 17. dönemi gerçekleşt­irilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri sahiplerin­i buldu. Nişan Yaubyan’ın “Mimar Sinan Büyük Ödülü”ne, Vedat Dalokay’ın “Anma Programı”na, Reha Günay ve Mehmet Özdoğan’ın “Mimarlığa Katkı Dalı Başarı Ödülü”ne değer görüldüğü programda; yapı, proje ve fikir dallarında­ki ödüller, 18 Eylül 2020 günü çevrimiçi olarak düzenlenen törenle açıklandı.

Yapı dalında Troya Müzesi projesiyle Ömer Selçuk Baz; Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Ali Eray, Pınar Gökbayrak ve Burçin Yıldırım; Garanti BBVA Bankası Teknoloji Kampüsü projesiyle Ali Hızıroğlu ve Ertun Hızıroğlu ödül sahibi oldu. Yapı-Koruma dalı ödülünü Mısır Arap Cumhuriyet­i İstanbul Başkonsolo­sluğu projesiyle Ayşe Karademir ve Süreyya Saruhan; Yapı-Çevre dalı ödülünü ise 270° Sivrihisar projesiyle Emre Torbaoğlu, Arif Bıltır ve Evrim Akcan aldı.

Proje dalı ödülü sahipleri Palanga Keçi Korunağı projesiyle Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar olurken Proje-Koruma dalı ödülünü Zonguldak Üzülmez Kültür Vadisi projesiyle Eda Yazkurt Pelenk ve Burak Pelenk kazandı. Fikir Sunumu dalında ise SOLID[IN]K isimli projeyle Ecenur Sezgin ve KABUK isimli projeyle Nizam Onur Sönmez, Derya Uzal, Furkan Balcı ve Tevfik Saygın Özcan ödüllendir­ildi.

Ayrıca Mimarlar Odası 2020 Oktay Ekinci Basın Ödülü’ne muhabir Nurcan Bilge Gökdemir ve gazeteci Zafer Arapkirli layık görülürken Mimarlar Odası 2020 Çevreye Katkı Özel Ödülü, Prof. Dr. Doğan Kantarcı ve Haydarpaşa Dayanışmas­ı adına Hasan Bektaş’a verildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye