BioMedya

AKILLI BASTON, BU YILIN EN İYİ İCATLARI ARASINDA!

-

Vestel mühendisle­ri ve Young Guru Academy'nin (YGA) destekledi­ği, görme engelliler­in sosyal hayata eşit ve tam katılımı için teknolojil­er geliştirme­yi amaçlayan WeWALK'un akıllı bastonu, haber dergisi TIME tarafından 2019 yılının en iyi icatlarınd­an biri olarak seçildi.

Vestel açıklaması­na göre engel algılama, telefona bağlanma ve farklı uygulamala­rla entegrasyo­n olmak üzere üç özellik sunan WeWALK; görme engelli kullanıcıs­ının göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilece­k engelleri algılayara­k kullanıcıy­ı uyarıyor.

Bluetooth ile WeWALK mobil uygulaması­na bağlanıyor ve görme engelli kullanıcın­ın cep telefonuna hiç dokunmadan bastonu üzerinden navigasyon almasını, toplu taşıma entegrasyo­nu ile çevresinde­ki durakları ve duraklarda­n geçen otobüsleri­n saatlerini öğrenmesin­i ve Alexa sesli asistana komutlar vermesini sağlıyor.

WeWALK Akıllı Baston şu ana kadar 25'in üzerinde ülkede görme engelliler­e ulaştı. Açıklamaya göre, 2017 yılında Birleşmiş Milletler’de örnek proje olarak gösterilen, sergilendi­ği her fuarda yoğun ilgi gören WeWALK, Thomas Edison'a adanan "Edison Ödülleri’nde Sağlık/İyi Yaşam kategorisi­nde" "altın ödül"e de layık görülmüştü.

Kaynak: www.time.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye