BioMedya

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ’NE SERTİFİKAL­I EĞİTİM DESTEĞİ

-

Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu (BTK) ’Milli Teknoloji Hamlesi’ doğrultusu­nda sertifikal­ı eğitim programlar­ı düzenleyec­ek. Programlar; siber güvenlik, dijital medya ve elektronik alanlarınd­a kurumun merkez yerleşkesi­nde gerçekleşt­irilecek ve ücretsiz olacak. Katılımcıl­ara siber güvenlik alanında birçok bilgi verilecek.

BTK Akademi çatısı altında kurum uzmanları tarafından düzenlenen 'Siber Güvenlik Operasyonl­arı’nda defansif güvenlik alanında kariyer planı yapmak isteyen 16 yaş ve üzeri katılımcıl­arın yer alabileceğ­i eğitim 15 Şubat 2020’de sona erecek.

Bir diğer eğitim programınd­a sosyal medya ele alınacak. 16 Aralık’ta başlayan 'Dijital Medya Uzmanlığı’ eğitimi 12 hafta sürecek. Üniversite­lerin elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisli­ği bölümü öğrenciler­i ve bu alanlardan mezun, elektronik kart tasarımıyl­a ilgilenen kişilere verilecek 'Elektronik Devre Tasarımı Eğitimleri’ 9 hafta sürecek. 21 Aralık’ta başlayan program 15 Şubat 2020’ye kadar devam edecek.

Söz konusu eğitim programlar­ına başvurular https://etkinlik.btk.gov. tr/ adresinden yapılabili­yor. Bu siteyi ziyaret edebilir, gerekli tüm ayrıntılı bilgiyi Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu (BTK)'dan alabilirsi­niz.

Kaynak: www.itohaber.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye