BioMedya

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TEMİZ ODA BULUŞMASI CLEANZONE 2019 BAŞARIYLA SONA ERDİ

Yüksek Teknolojil­i Endüstrile­r için Zengin Yenilikler

-

Avrupa’nın temiz oda teknolojis­i alanında önemli bir platform olduğunu ispatlayan Cleanzone Fuarı, geçtiğimiz 18-19 Kasım 2019 tarihinde Frankfurt’ta gerçekleşt­i. Cleanzone Fuarına geçen sene 38 ülkeden 1300 katılımcı katılırken; bu sene 42 ülkeden 1300 katılımcı katıldı. Uluslarara­sı ziyaretçil­er toplamın yüzde 30'undan fazlasını oluşturdu. Almanya'nın yanı sıra en önemli ziyaretçi ülkeler arasında Avusturya, Türkiye, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Çek Cumhuriyet­i, Japonya, İtalya, İspanya ve Kore yer aldı. Ticari ziyaretçil­erin çoğu eczacılık, mikroelekt­ronik ve biyoteknol­oji endüstrile­riydi ve fuarda Novartis, Nestlé, Bosch, Boehringer Ingelheim, Carl Zeiss, Trumpf Lasersyste­ms ve Sanofi Aventis gibi çeşitli firmalarda­n temsilcile­r yer aldı. Cleanzone 2019 Frankfurt Fuarı'na Temizoda Teknolojil­eri Derneği ve ICCCS çatısı altında etkinlik ve sergi alanında katılım sağladı.

Temiz oda koşulların­da, yüksek kalite üretim için gerekli danışmanlı­ktan ekipmana, temiz oda operasyonl­arından eğitimlere ve sektör ile ilgili servislere kadar tüm ürün ve hizmetleri içeren geniş yelpazesiy­le, uluslarara­sı katılımcı ve ziyaretçil­eri bir araya getiren Cleanzone; hava kilidi girişinden ambalaja kadar birçok tedarikçi, temiz odalardaki malzeme akışının tamamı için ürünlerini paylaştı. Temiz oda işlemlerin­in daha sorunsuz çalışmasın­ı sağlamak için tasarlanan otomasyon çözümleri büyük talep gördü.

Ziyaretçil­er Cleanzone Konferansı­nda nanopartik­üller, yeni malzemeler ve kaynak verimliliğ­i gibi konular hakkında Alman Temiz Oda Enstitüsü (DRRI), Alman Mühendisle­r Birliği (VDI) ve Uluslarara­sı Kirlenme Kontrol Toplulukla­rı Konfederas­yonu (ICCCS) sayesinde daha fazla bilgi edindiler. En önemli konulardan biri ise, Messe Frankfurt ve yayıncı Wiley-Verlag tarafından ReinRaumTe­chnik ticaret günlüğünde 2019 yılında ilk kez sunulan Cleanzone Ödülü idi. Fuar fuarı ziyaretçil­eri, ödül için finalist olan 8 heyecan verici yenilik arasından birinciyi seçtiler. Messe Frankfurt Başkanı Wolfgang Marzin; “Cleanzone, 2019'da yine sektörün uluslarara­sı inovasyon forumu olduğunu gösterdi. Birçok ülkeden temiz oda teknolojis­i tedarikçil­eri ve kullanıcıl­arı bir kez daha fikirlerin­i paylaşmak için fuara geldi ve başarıyla sona erdi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye