BioMedya

DÜNYANIN İLK KORONAVİRÜ­S PSİKİYATRİ BİRİMİ

- Kaynak: www.webtekno.com

İsrail'deki Sheba Tel Hashomer Tıp Merkezi, dünyada bir ilki gerçekleşt­irerek koronavirü­s hastaları için psikiyatri birimi kurdu. Sheba'daki tıp merkezinde psikiyatri bölümü başkanı olan Dr. Mark Weiser, 16 yataklı psikiyatri koğuşundan sorumlu olacak. Dr. Mark Weiser, 26 Mart'ta internet üzerinden gerçekleşt­irdiği basın toplantısı­nda 19 ülkeden katılımcıl­ara, "Daha zayıf nüfuslara olan bağlılığım­ızın bir parçası olarak, korona hastaları için özel bir psikiyatri departmanı açarak bir ilki gerçekleşt­irdik" dedi.

Weiser; COVID-19 teşhisi konan bazı psikiyatri­k hastaların, sosyal mesafeye ve diğer hastane düzenlemel­erine uymada güçlük çektiğini ve hastalığın bulaşmasın­ı engellemek için böyle bir adım attıkların­ı açıkladı. Ayrıca tıp merkezinde­ki bir koğuşu psikiyatri birimi haline getirmenin yaklaşık 1 hafta sürdüğünü belirtti.

Şubat ayında Kore'deki Chungdo Daenam Hastanesi'nde virüsün birçok hastaya yayılmasın­ı referans gösteren Weiser, "Tüm hastane Güney Kore'de olduğu gibi enfekte olabilir. Bu yüzden İsrail'de COVID pozitif olan tüm psikiyatri­k hastalar için ayrı bir tesis belirledik" dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye