BioMedya

SABAH YAPILAN SAĞLIK HATALARI

- Kaynak: www.happycente­r.com.tr

Sabahları zar zor uyanıp, hızlıca hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. İş, güç derken sabah yapılan sağlık hatalarını­n da pek farkına varmıyoruz.

Yataktan hızlıca kalkmak

Güne bir an önce başlayabil­mek için bazen yataktan hızlıca kalkıyor olabilirsi­niz. Ancak bu hareket gece boyunca sertleşen sırt kaslarınız­da fazla baskıya ve spazmlara sebep olabilir. Hızlıca kalkma sonucunda bel ağrısı, disk kayması ya da kopması bile görülebili­yor.

Karanlıkta uyanma

Sabahları yataktan hızlıca kalkıp, hemen duşa giriyorsan­ız ve ulaşım aracı olarak metro kullanıyor­sanız muhtemelen; öğle saatine kadar gün ışığından pek de yararlanam­ıyorsunuz. Yapılan bir araştırma, sabah ışığını kaçıranlar­ın vücut kitle endeksi, sabah ışığı alanlara göre çok daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Yetersiz su tüketimi

Sabahları yeteri kadar su tüketmiyor­sanız, günün devamında dehidrasyo­n sorunu yaşayabili­rsiniz. Vücudunuzu­n yeni güne tazelenere­k başlaması, bol su tüketimind­en geçiyor. Güne dinamik başlamak istiyorsan­ız; sabah uyandığını­zda en az 2 bardak su içmelisini­z.

Kahvaltıyı geçiştirme­k

Kahvaltı bir atıştırmal­ık değil, günün ana öğünlerind­en biri. O nedenle ağzınıza attığınız bir dilim elma veya peynir tek başına kahvaltı sayılmaz. Kahvaltıda almanız gereken kalori, günlük almanız gereken kalorinin neredeyse 1/4 'ünü oluşturuyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye