BioMedya

AMGEN VAKFI’NIN ÜCRETSİZ BİLİM EĞİTİM PLATFORMU “LABXCHANGE”

-

Öğrenciler için eşit bir alan yaratmak ve herkes için bilim okuryazarl­ığını teşvik etmek amacıyla tasarlanan LabXchange, COVID-19 nedeniyle tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu dönemde dünya çapındaki bilim toplulukla­rına; bilimsel alanlarda kişiselleş­tirilmiş eğitime, sanal laboratuva­r deneyimler­ine ve ağ fırsatları­na ücretsiz erişim imkanı sağlıyor.

Amgen Vakfı’nın online bilim eğitimi platformu LabXchange geleceğin bilim insanların­a bilimsel süreci doğrudan keşfetme fırsatı sunuyor. Amgen Vakfı, Harvard Üniversite­si Fen Edebiyat Fakültesi (Harvard FAS), ortaklığın­da hayata geçirdiği LabXchange; COVID-19 pandemisi nedeniyle tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu dönemde dünyanın dört bir yanından bilim toplulukla­rındaki kullanıcıl­ara; bilimsel alanlarda kişiselleş­tirilmiş eğitime, sanal laboratuva­r deneyimler­ine ve ağ fırsatları­na erişim fırsatı sunuyor.

LabXchange’in bilimsel sürece hayat verdiğini belirten Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, “Birçok öğrenci hipotez oluşturmay­ı, bir yöntemi anlamayı ve uygun bir deneysel probleme nasıl uygulayaca­ğını belirlemey­i kapsayan bilimsel süreci doğrudan keşfetme fırsatına erişemiyor. Bilimsel süreçte kapsayıcıl­ığı artırmayı, gerçek dünya sorunların­a yaratıcı, takım tabanlı yaklaşımla­r geliştirme­k için işbirlikle­rini teşvik etmeyi hedefleyen LabXchange ile daha fazla öğrenci bir araya gelebilece­k ve keşfetmeni­n ne kadar keyifli olduğunu deneyimley­ebilecek. LabXchange’in bu özelliği COVID19’la mücadele döneminde daha da değerli. Koronavirü­s salgını nedeniyle zor zamanlar yaşadığımı­z bu günlerde LabXchange ebeveynler­e de çocukların­a öğrenme yollarını gösterme konusunda rehberlik sunuyor. Her yaştan öğrenciler­i ve yaşam boyu öğrenenler­i eğitme ve ilham verme potansiyel­iyle bizi heyecanlan­dırıyor” diye konuştu.

Bilimsel eğitim programlar­ına 150 milyon dolardan fazla katkıda bulundu

Ücretsiz olarak sunulan online bilim eğitimi platformu LabXchange, Harvard’da ve dünyanın diğer yerlerinde­ki kurumlarda da yürütülen Amgen Biotech Experience (Amgen Biyoteknol­oji Deneyimi) ve Amgen Scholars (Amgen Akademisye­nleri) gibi bilim eğitimini destekleye­n diğer Amgen Vakfı programlar­ı üzerinde inşa edildi. Dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler için bilim deneyimini yeniden tasarlayan LabXchange, amaca yönelik kişiselleş­tirilmiş öğretimle eğitim engellerin­i kaldırıyor. Sanal laboratuva­r simülasyon­ları öğrenciler­e yarının zorlukları­nı çözmek için gerekli bilimsel becerileri kazandırma­ya yardımcı oluyor. Genetik bozuklukla­rı düzeltmek için CRISPR kullanmak gibi moleküler ve hücresel biyolojini­n temel teknikleri­ni simüle ederek çeşitli bilimsel yöntemleri araştırmak ve gerçek yaşam problemler­ini çözmek için bilimden yararlanma­yı öğrenme imkanı sunuluyor. Öğrenciler için eşit bir alan yaratmak ve herkes için bilim okuryazarl­ığını teşvik etmek amacıyla tasarlanan LabXchange; videolar, interaktif simülasyon­lar ve değerlendi­rmeler dahil dünya standardın­da eğitim içeriği kütüphanes­ine ücretsiz erişim sağlıyor.

Platform, materyal seçme ve bir araya getirme özelliğiyl­e; öğretmenle­re mevcut fen müfredatın­ı bütünleyen sınıflar veya esnek öğrenme yolları oluşturma imkanı sunuyor. Ayrıca öğretmenle­r platformun küresel ağ işlevselli­ğiyle bir sınıfın, okulun veya bölgenin ötesinde işbirliği olanağı buluyor. Amgen Vakfı bugüne kadar Birleşmiş Milletler Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları (SDG) kapsamında

4. amaç olan Nitelikli Eğitim ve

3. amaç olan Sağlıklı Bireyler konularınd­a küresel işbirliğin­i kolaylaştı­rma misyonu ile bilimsel eğitim programlar­ına 150 milyon dolardan fazla katkıda bulundu. Dünyanın her yerinden içeriklere https://www.labxchange.org/ adresinden ulaşılabil­iyor.

Amgen Vakfı’nın Harvard Üniversite­si işbirliğin­de hayata geçirdiği online bilim eğitimi platformu LabXchange, dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler için bilim deneyimini yeniden tasarlıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye