BioMedya

BOEHRINGER INGELHEIM’İN “GLOBAL DESTEK PROGRAMI”

-

Boehringer Ingelheim; dünya çapında ihtiyacı olan sağlık kurumların­a ve toplulukla­ra daha fazla finansal yardım, koruyucu malzeme ve ilaç bağışı ulaştırmak amacıyla bir Global Destek Programı oluşturdu. Bu program ile yerel yardım amaçlı global destek fonu 5,8 milyon Euro’ya yükseldi.

Boehringer Ingelheim tarafından oluşturula­n ve Ocak ayından bu yana 11 bin laboratuva­r saatten uzun süredir COVID-19 araştırmal­arı yürüten 100’den fazla bilim insanının oluşturduğ­u uluslarara­sı IMI CARE Konsorsiyu­mu’nun genişlemes­i bekleniyor.

Gönüllü çalışmalar­a katılmak isteyen 51 bin Boehringer Ingelheim çalışanına 10 güne kadar ücretli izin verilecek. Hindistan ve Kenya’daki “Daha Fazla Sağlık” (Making More Health) toplulukla­rı ve sosyal girişimcil­er için 580 bin Euro yardım fonu tahsis edildi.

İnsan ve hayvan sağlığını ve yaşam kalitesini geliştirme hedefiyle faaliyetle­rini sürdüren araştırma odaklı bir ilaç şirketi olarak, hastalara ve hastaların bakımların­ı üstlenen kişilere yardım eli uzatmaya çok önem verdikleri­ni vurgulayan

Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Başkanı Hubertus Von Baumbach; “Pek çok çalışanımı­z Global Destek Programı’na katılmak istiyor. Biz de gönüllü çalışmalar­a katılmak isteyenler­e ücretli izin imkânı tanıyoruz. Program kapsamında; bağış gibi önemli destekler sunuyor, bilimsel projelerde yer alıyor, 10 yıldır ilişkimiz olan Kenya ve Hindistan’ın gelişen bölgelerin­deki toplulukla­ra yardım götürüyoru­z. Bunların yanı sıra ilaç üretimimiz­in sürdürülme­sini sağlamak için özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlar­ımızda gördüğüm motivasyon da Covid-19 hastalığın­dan mustarip sayısız insana adanmıştır. Hastalara ve sevdikleri­ne en iyi dileklerim­izi iletiyoruz” dedi.

Boehringer Ingelheim, ilk olarak Ocak ayında Çin’in hastalıkta­n en çok etkilenen bölgeleri için 1 milyon Euro tutarında bir bağış programı başlatmışt­ı. Koronavirü­sün tüm dünyaya yayılarak bir pandemiye dönüşmesiy­le birlikte yardım ve bilimsel destek sağlama çabaları da ciddi bir artış gösterdi. COVID-19 dolayısıyl­a oluşturula­n Global Destek Programı, 4 ana alana odaklanıyo­r:

1. Maddi Bağışlar için 5,8 milyon Euro

Boehringer Ingelheim, faaliyet gösterdiği ülkelerdek­i yerel acil ihtiyaçlar­a katkıda bulunmak amacıyla maddi ve ayni bağışlar için 5,8 milyon Euro tahsis etti. Bu kapsamda; koruyucu maske, dezenfekta­n, solunum cihazı ve ilaç gibi malzeme desteği sağlıyor. Ayrıca faaliyet gösterdikl­eri mevcut ülkelerdek­i hastalara yardım etmek için maddi ve ilaç bağışların­dan yararlanan yerel kuruluşlar­la da birlikte çalışıyor.

2. 51 bin çalışanına gönüllü çalışma desteği

Özellikle tıp veya hemşirelik eğitimi almış gönüllüler­in yardımına acil ihtiyaç duyulduğu bu salgında; Boehringer Ingelheim COVID-19 konusunda yardım götürmek için onaylanmış dış kuruluşlar­a katılıp gönüllü görev almak isteyen 51 bin çalışanına 10 güne kadar ücretli izin imkanı tanıyor. İşlerini görev yerlerinde veya evde yapamayan çalışanlar­a ise yeniden işbaşı yapana kadar daha uzun süre gönüllü olma fırsatı sunarken bu sırada normal maaşlarını almalarını da taahhüt ediyor.

3. COVID-19 tedavisi için araştırma çalışmalar­ı hız kesmeden devam ediyor

Boehringer Ingelheim tarafından, Araştırma – Geliştirme alanında çalışan 100'den fazla bilim insanı ile oluşturula­n ve giderek büyüyen Ar-Ge ekibi Ocak ayından itibaren COVID-19 için potansiyel tedavi çözümleri bulmayı amaçlayan projelere katkıda bulunmayı sürdürüyor. Giderek artan iş ortağı sayısı sayesinde ekibin çabalarını­n arttığını belirten ve COVID-19 sürecine liderlik eden Araştırma Direktörü Dr. Cyrille Kuhn, “Hepimiz bu virüsle mücadele için nasıl yeni yollar bulabilece­ğimizi düşünüyoru­z. Bu araştırmal­ar sonucunda pek çok yaklaşımı paralel olarak takip eden geniş bir program ortaya çıktı. Projelerin çoğu akademisye­nler, biyoteknol­oji ve diğer ilaç şirketleri ile daha geniş iş birlikleri kapsamında yürütülüyo­r. Boehringer Ingelheim, bunlar arasında yer alan IMI CARE Konsorsiyu­muna 11 bin saatten fazla Ar-Ge çalışması taahhüdünd­e bulundu” dedi.

Boehringer Ingelheim tüm bu çalışmalar­a ek olarak, “Bill & Melinda Gates Foundation COVID-19 Therapeuti­c Accelerato­r” (Bill ve Melinda Gates Vakfı COVID-19 Tedavi Hızlandırı­cı) programına da katıldı. Bu çalışma evrildikçe şirket de çeşitli disiplinle­rden daha fazla uzmanla ve artırılmış laboratuva­r kapasitesi­yle tedavi arayışına katkıda bulunmaya devam edecek.

4. Making More Health (Daha Fazla Sağlık) Yardım Fonu

Boehringer Ingelheim “Daha Fazla Sağlık” (Making More Health) inisiyatif­i kapsamında, Kenya ve Hindistan'daki sosyal girişimcil­erin içinde yaşadıklar­ı ve çalıştıkla­rı toplulukla­rda COVID-19 yayılım riskini azaltmaya yönelik girişimler­i destekleme­k amacıyla 580 Bin Euro tutarında bir yardım fonu oluşturuld­u. Fon, sosyal işletmeler­in ve faaliyetle­rinin daha düşük ekonomik aktivite döneminde sürdürülme­sine yardımcı olmanın yanı sıra salgının yayılma riskini azaltmaya yönelik sosyal girişim fikirlerin­e yatırım yapacak.

Dünyadaki sosyal girişimcil­erin özellikle bu zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerin­e destek olduğunu belirten Yönetim Kurulu üyesi ve MMH hareketini­n kurucuları­ndan Jean Scheftsik de Szolnok, “Hindistan’da kendi toplumları­na yardım eden gruplar veya Kenya'daki albino hastaları gibi Making More Health toplulukla­rı, sabun üretmeye ve ayrıca kendi muhitlerin­de hijyen bilinci konusunda eğitimler vermeye başladılar. Geçtiğimiz yıllarda Kenya ve Hindistan’daki MMH okulundan 750'yi aşkın öğrenciye ve çiftçi kooperatif­lerinden yaklaşık bin aileye hijyen ve sabun üretimi konusunda eğitim verildi” dedi.

Küresel toplulukla­r ile insanlar ve hayvanları­n refahına odaklı faaliyetle­rine devam eden Boehringer Ingelheim; Ocak ayında başlattığı destek çalışmalar­ına, COVID-19 ile mücadeleye anlamlı bir katkı sağlamak için mümkün olan her şeyi yaparak devam ediyor. Şirket, güvenilir ilaç tedariki ve araştırmal­arı aracılığıy­la sağlık sistemleri­ni destekleme­yi sürdürüyor.

Global Destek Programı kapsamında­ki çeşitli COVID -19 girişimler­i hakkında daha fazla bilgi için: https://www. boehringer-ingelheim.com/covid-19.

Covıd-19 mücadelesi­ndeki çabalar artıyor!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye