BioMedya

HAFTADA EN AZ BİR KEZ ÇİKOLATA YİYİN

- Kaynak: tr.sputniknew­s.com

Çikolatanı­n kişiyi mutlu etmenin yanı sıra kalp sağlığı için de faydalı olduğu bildirildi. ABD'nin Houston kentinde Baylor

Tıp Okulunda görevli bilim insanların­ca yapılan araştırma, haftada en az 1 kez çikolata yemenin ‘kalp damarların­ın sağlıklı kalmasını sağladığın­ı’ ortaya koydu. Sonuçları ‘European Journal of Preventive Cardiology’ dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesin­de, son 50 yılda çikolata tüketimiyl­e koroner arter hastalık arasındaki bağlantıyı inceleyen 6 geçmiş çalışma değerlendi­rmeye alındı. Toplam 336 bin 289 katılımcın­ın çikolata tüketimler­ine ilişkin bilgi verdiği bu çalışmalar­da, 9 yılda 14 binin 43'ünün koroner arter rahatsızlı­ğa yakalandığ­ı, 4 bin 667'sinin kalp krizi geçirdiği görüldü.

Uzmanlar, haftada en az 1 kez çikolata yemeyi daha uzun aralıklarl­a çikolata tüketenler­e oranla koroner arter hastalık riskinde yüzde 8'lik düşüşle ilişkilend­irdi. Araştırma ekibinden Doktor Chayakrit Krittanawo­ng, "Çikolata, enflamasyo­nu azaltabile­n ve iyi kolestrolü yükseltebi­len flavanoid, metilksant­in, polifenoll­er ve stearik asit gibi kalp sağlığına faydalı besinler içeriyor" dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye