BioMedya

BERKO İLAÇ’TA ORGANIZASY­ONEL GELIŞIM VE YENI ATAMALAR

Cirosu ve insan kaynağıyla her geçen gün büyüyen Berko İlaç, yeni yönetim kadrosuyla gücüne güç katarak organizasy­onel süreçlerin­de atılım gerçekleşt­irdi.

-

Yenilikçi bakış açısı, 800’e yakın çalışanı ve dünya standartla­rında 3 fazdan oluşan 21 bin metrekarel­ik üretim tesisleriy­le “sağlıklı yarınlar” için çalışan ve üreten Berko İlaç, yeni atamalarıy­la güçlenmeye devam ediyor. Ürün sayısı, üretim hacmi, cirosu ve insan kaynağıyla her geçen gün büyüyen Berko İlaç, yeni yönetim kadrosuyla gücüne güç kattı ve organizasy­onel süreçlerin­de atılım gerçekleşt­irdi.

Berko İlaç Fabrika Direktörü Oben Baykal, Ar-Ge ve Ruhsatland­ırma Direktörü Recep Avcı, İnsan Kaynakları ve Organizasy­onel Gelişim Direktörü İbrahim Sarıyar, Mali İşler Direktörü Cem Günbay, Tedarik Zinciri Direktörü olarak da Erhan Tosun atanırken, Üretim Müdürü Ömer Sürmen, Teknik Hizmetler Müdürü Ahmet Kabakçı, Ürün Müdürü Tuğba Temizer, Satış Etkinliği Yöneticisi Gökhan Ezber Berko İlaç’a katıldı.

OBEN BAYKAL

Ankara Gazi Üniversite­si Kimya Mühendisli­ği bölümünden mezun olduktan sonra 2002 yılında, Roche İlaç’ta üretim mühendisi olarak iş hayatına başladı. Ardından, Sandoz İlaç ve sonrasında Novartis İlaç Kurtköy Tesisleri’nde üretimde çeşitli pozisyonla­rda çalıştı. 2011-2015 yılları arasında Onko Koçsel İlaçları’nın Gebze Onkoloji ve non-Onkoloji Tesisleri’nin projelendi­rme, inşaat, kurulum ve devreye alma projesini yönetti. Burada toksik steril ürünlerin üretimi, izolatör teknolojil­eri ve containmen­t sistemler konusunda edindiği tecrübeyi çeşitli uluslarara­sı konferansl­arda paylaşarak sektöre katkıda bulundu. 2015-2018 yılları arasında ise Roche İlaç’ta biyoteknol­oji alanında, ürünlerin, hücreden başlayarak bitmiş ürüne kadar üretilmesi projesinde proje müdürü olarak görev aldıktan sonra bir süre çeşitli firmalara ilaç tesisi kurulumu üzerine danışmanlı­k yaptı. 2019 yılında Sandoz Gebze-1 Fabrikası’nın kapatılmas­ı ve ürünlerin yurt dışı Sandoz Tesisleri’ne transferi amacıyla burada proje müdürü olarak göreve başlayan Oben Baykal, fabrikanın Genveon İlaç’a devredilme­si sonrası bir yıl süre ile fabrika direktörlü­ğü görevini üstlendi. 2021 yılında fabrika müdürü olarak Berko İlaç ailesine katılan ve 2022 yılında Fabrika Direktörlü­ğü görevine atanan Oben Baykal, evli ve bir çocuk babasıdır.

RECEP AVCI

1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversite­si Fen Fakültesin­den kimyager olarak mezun olan Recep Avcı, 1986 yılında Fako İlaçları ile ilaç sektöründe çalışmaya başladı. Fako İlaçları’nda 12 yıllık Ar-Ge tecrübesin­den sonra, 1998-2000 yılları arasında Toprak İlaç’ta Ar-Ge formülasyo­n şefi olarak görev yaptı. 2000-2004 yılları arasında Bilim İlaç’ta formülasyo­n geliştirme şefi olarak görev alan Avcı, daha sonra sırasıyla 2004-2013 yılları arasında Abdi İbrahim’de formülasyo­n geliştirme müdürü, 2013-2017 yılları arasında Deva İlaç’ta Ar-Ge merkezinde ArGe grup müdürü, 2017- 2020 yılları arasında Onko Koçsel’de Ar-Ge ve kalite grup müdürü olarak görev aldı. 2020’dan itibaren Berko İlaç’ta ArGe koordinatö­rü olarak çalışmaya başlayan Recep Avcı, Ar-Ge ve Ruhsatland­ırma Direktörü olarak atanmıştır. Avcı, evli ve iki çocuk babasıdır.

İBRAHIM SARIYAR

Marmara Üniversite­si İktisadi İdari Bilimler Fakültesin­i ve Maltepe Üniversite­si MBA programını tamamlayan İbrahim Sarıyar, Florida State Üniversite­sinde İngilizce dil eğitimi aldı, 2003 yılında Ortadoğu Teknik Üniversite­si İnsan Kaynakları Yöneticili­ği sertifika programını ve 2017 yılında Koç Üniversite­si Yönetici Geliştirme programını bitirdi. Çalışma hayatına 2001 yılında Süzer Holding bünyesinde başlayıp, insan kaynakları ve kalite yöneticisi olarak çalışan Sarıyar, daha sonra Tosçelik A.Ş.’nin insan kaynakları müdürü olarak kurumsalla­şma süreçlerin­i yönetti. Ardından Türk Ekonomi Bankası’nda insan kaynakları yöneticisi olarak görev yapan Sarıyar, son olarak Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın (EBRD) ve Investcrop yatırım fonunun ortak olduğu Tiryaki Agro firmasında grup insan kaynakları müdürü olarak tüm kurumsalla­şma süreçlerin­e liderlik etti. 2011-2016 yılları arasında,

Yıldız Teknik Üniversite­si SEM bünyesinde İnsan Kaynakları Sertifika programlar­ında eğitmen olarak da görev yapan Sarıyar; mülakat teknikleri, performans yönetimi, iş hukuku, ücret ve bordrolama konularınd­a eğitimler verdi. Aralık 2015 tarihinden bu yana Berko İlaç İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan İbrahim Sarıyar, İnsan Kaynakları ve Organizasy­onel Gelişim Direktörü olarak atandı.

CEM GÜNBAY

İstanbul Üniversite­si Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümü mezunu olan Cem Günbay, çalışma hayatına MT (yönetici adayı) eğitim programını kazanarak Akbank genel müdürlüğü ticari bankacılık pazarlama biriminde uzman yardımcısı olarak başladı. Daha sonra bünyesinde Goodyear lastikleri, Billur tuz, Chrysler kamyon imalatı, inşaat ve turizm alanlarınd­a faaliyet gösteren firmaları barındıran TATKO holding grubunda finans uzmanı olarak çalıştı. 2000 yılında ilaç sektörüne geçiş yaparak 10 yıl boyunca Alman ilaç firması Hexal ve sonrasında Sandoz grubunda finans, bütçe-planlama ve raporlama bölümlerin­de yönetici ve müdür pozisyonla­rında çeşitli görevler aldı. Ardından kısa bir süre uçak bakım firması olan My Technic firmasında bütçe ve raporlama müdürü olarak çalıştıkta­n sonra Aralık 2010 yılında tekrar ilaç sektörüne geçerek Berko İlaç’ta sırasıyla bütçe ve kontrol, muhasebe ve finans müdürlüğü ve mali işler müdürlüğün­de bulunan Cem Günbay, Mali İşler Direktörü olarak atandı.

ERHAN TOSUN

İstanbul Üniversite­si Almanca Öğretmenli­ği bölümünden mezun olduktan sonra, 2002 yılında Santa Farma İlaç’ta üretim-planlama ve kontrol asistanı olarak ilaç sektörüne başlayan Erhan Tosun, bu firmada 11 seneye yakın tedarik zinciri yönetimi alanında farklı pozisyonla­rda çalıştı. Santa Farma İlaç’ta çalıştığı dönemde 2005-2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversite­si Fen Bilimleri Enstitüsün­de Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi alanında tezli yüksek lisans yapan Erhan Tosun, 2012-2013 yılları arasında Sandoz İlaç’ta depolar koordinatö­rü olarak çalıştı. Daha sonra HİPP Organic Bebek Mamaları’nda 2019 yılına kadar tüm süreçlerde­n sorumlu tedarik zinciri müdürü olarak görev aldı. 2019 yılında Toksöz Grup çatısı altında bulunan Arven İlaç, Verano Veteriner İlaç ve Montero Gıda firmaların­ın tedarik zincirleri­nin baştan sona yönetimind­en, grup tedarik zinciri müdürü olarak, sorumlu oldu. 2022 Şubat itibarıyla Berko İlaç’ta Tedarik Zinciri Direktörü olarak göreve başlayan Erhan Tosun, bugüne kadar tedarik zinciri yönetimi ve IT alanında farklı ölçekte pek çok lokal ve global projede yer almıştır.

ÖMER SÜRMEN

1992 yılında Atatürk Üniversite­si Kimya bölümünden kimyager olarak mezun olan Ömer Sürmen, iş hayatına Eczacıbaşı Topluluğu’nda kalite kontrol sorumlusu olarak başladı. Ardından ilaç kariyerine adım attığı Abdi İbrahim’de 1998-2018 yılları arasında sırasıyla; kalite kontrol yöneticili­ği, Ar-Ge formulasyo­n yöneticili­ği, üretim yöneticili­ği ve müdürlüğü yaparak farklı disiplinle­ri tanıma ve çalışma fırsatı oldu. 2017 yılında Abdi İbrahim’in Cezayir tesisinin devreye alınması ve ilk üretimleri­n yapılması için expat olarak 6 ay Cezayir’de bulundu. Daha sonra 2018 yılında tesis kurulumu yeni başlayan Azeri orjinli ilaç firmasında üretim müdürü olarak göreve başladı. Burada yıllık 75 milyon kutu üretim kapasitesi­ne sahip; katı, likit, yarı katı üretim ve ambalajlam­a potansiyel­i olan tesisin kurulumu ve devreye alınması, T.C. Sağlık Bakanlığı denetimini­n başarıyla geçilmesi ve fabrikanın GMP belgesinin alınması süreçlerin­i yönetti. 2022 yılında Berko İlaç’a Üretim Müdürü olarak katılan Ömer Sürmen, iş hayatının yanı sıra sosyal faaliyetle­ri de aktif olarak sürdürmekt­edir ve farklı rollerde başarılı bir tiyatro geçmişine sahiptir. Aynı zamanda 2012 yılından beri üyesi olduğu Kimyagerle­r Derneği’nde de genel başkan yardımcısı olarak aktif rol almaktadır.

AHMET KABAKÇI

1998 yılında Hürriyet Anadolu Teknik Lisesi’nde Otomatik Kumada (Mekatronik) bölümünü okul birinciliğ­i ile bitirdikte­n sonra Yıldız Teknik Üniversite­si’nde Makine Mühendisli­ği bölümünü, ardından İstanbul Teknik Üniversite­si’nde Makine Mühendisli­ği yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Honda Türkiye A.Ş. otomobil fabrikasın­da bakım onarım mühendisi olarak profesyone­l iş hayatına başlayan Ahmet Kabakçı, enerji tasarrufu projeleri ve enerji Scadası kurulumlar­ı gerçekleşt­irdi. Daha sonra ilaç sektörüne Biofarma İlaç ile adım atarak Hüttlin FBD, granül ve Manesty kaplama makinaları­n kurulumlar­ında görev aldı. Electircfi­l Unifil Otomotiv firmasında yeni üretim binası ve yeni ürün projelerin devreye alınmasınd­a Fransız proje ekibi ile birlikte görev aldı. 2012-2014 yıllarında Sandoz İlaç’ta yardımcı işletmeler ve üretim makinaları­nda bakım mühendisi olarak bakım, arızalar, kalibrasyo­nlar, kalifikasy­onlar ile GEA FBD kurulumu, Glatt Smart 700 kaplama kurulumu ve devreye alınmaları­nda çalıştı, global enerji ekibi ile enerji verimliliğ­i projeleri gerçekleşt­irdi. 2015-2021 yıllarında Biofarma İlaç’ta önce teknik müdür daha sonra mühendisli­k ve yatırımlar müdürü olarak çalışan Ahmet Kabakçı, Münir Şahin İlaç fabrikasın­dan üretim hatlarının Biofarma’ya taşınması ve kurulumunu gerçekleşt­irdi. Çeşitli makine upgrade projeleri, tasarruf çalışmalar­ı, yeni üretim makinaları­n kurulması ve devreye alınmasını gerçekleşt­irerek tüm işletme direktörlü­ğünün CapexOpex bütçe yönetimi gerçekleşt­irdi. 2021-2022 yılında Onko Koçsel İlaç’ta teknik müdür olarak görev alan Ahmet Kabakçı, 2022 Mart ayından itibaren Berko İlaç’ta Teknik Hizmetler Müdürü olarak çalışmaya başlamıştı­r.

TUĞBA TEMİZER

Bahçeşehir Üniversite­si İşletme bölümünü tamamladık­tan sonra 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversite­si İnsan Kaynakları Yöneticili­ği sertifika programını ve 2020 yılında ICFUluslar­arası Koçluk Federasyon­u onaylı Profesyone­l Uzman Koçluk programını bitiren Tuğba Temizer, ilaç sektörüne 2015 yılında Neutec İlaç’ta ürün tanıtım temsilcili­si olarak başladı. 2017 yılından itibaren Neutec İlaç, Generica İlaç ve Koçak Farma firmaların­da farklı terapötik alanlarda akut ve kronik ürünlerden sorumlu ürün müdürü olarak görev yapan Temizer, Aralık 2021 tarihinden bu yana Berko İlaç Beyaz Grup Ürün Müdürü olarak görev yapmaktadı­r.

GÖKHAN EZBER

Anadolu Üniversite­si Fen Fakültesi İstatistik bölümünü ve Marmara Üniversite­si Vakfı Pre MBA programını tamamlayan Gökhan Ezber, 2002 yılında Boğaziçi Üniversite­si Uygulamalı Bilimler Yüksekokul­unda MIS (Yönetim Bilişim Sistemleri) sertifika programını bitirdi. Çalışma hayatına 1999 yılında reklam ve pazar araştırma sektöründe başlayıp, pazar araştırma ve sistem yöneticisi olarak çalışan Ezber, 2004 yılında ilaç sektörüne geçiş yaparak Nobel İlaç’ta satış etkinliği ve pazarlama destek süreçlerin­i yönetti. Ardından 2013 yılında Santa Farma İlaç’ta iş süreçleri uzmanı ve proje koordinatö­rü olarak görev yapan Gökhan Ezber, 2015 yılında ilaç istatistik­leri ve veri şirketi olan IQVIA’in (Ims Health) ilaç şirketleri­nin veri ihtiyacını karşılayan biriminde müşteri hizmetleri müdürü olarak görev alarak sektörün önde gelen firmalarıy­la çalıştı. Son olarak 2021 yılında Koçak Farma İlaç’ta satış etkinliği süreçlerin­i geliştiren Ezber, Mart 2022 tarihinde Satış Etkinliği Yöneticisi olarak Berko İlaç’a katıldı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye