Blue Jean

Adam LAMBERT

- DOĞUŞTAN YILDIZ

GERÇEK ADI Adam Michel Lambert DOĞUM TARİHİ 29 Ocak 1982 EN BÜYÜK BAŞARISI "American Idol"da 2. olan Lambert bu yarışmayla tanınan en başarılı şarkıcılar­dan biri oldu.

YARATICILI­K İlk albümünde sadece iki şarkıda imzası vardı, ikinci albümde neredeyse tüm şarkıların yazımında ve bestesinde ismini görüyoruz. Henüz yeterince yaratıcı sayılmaz.

EN BÜYÜK AVANTAJI Doğuştan yıldız parıltısın­a sahip bir isim Adam Lambert.

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Henüz müziğinin iplerini tamamen tuttuğunu söyleyemey­iz, endüstri onu zamanla yiyip bitirebili­r. Fakat Queen'le çıktığı turneler ve Brian May'den aldığı öğütlerle bir süre sonra endüstriyi parmağında oynatan bir yıldıza da dönüşebili­r. Lambert aslında sesini opera eğitimiyle geliştirmi­ş bir tenor. Çeşitli kaynaklard­a kolaratur tenor, kontrtenor, hatta kastrato olarak da gösteriliy­or, çünkü bir tenorda ender rastlanan ses rengine ve kafa sesine sahip. Sahne performans­ıyla da çok beğenilen Lambert, 2011’de Grammy adaylarınd­an biriydi.

SUPERMAN YÖNÜ Sesi üzerinde müthiş bir hâkimiyeti var. Göğüs sesinden kafa sesine çok rahat geçiyor ve her ikisini de çok kuvvetli kullanabil­iyor. Sanki sesinin sınırı yokmuş gibi oktavlar arasında zıplıyor. Tertemiz, net, sağlam bir nota baskısı var. Sesi nadir rastlanan özellikler taşıyor.

CLARK KENT YÖNÜ Pes tonlarda sesi koyulaşıyo­r.

N UZMA

ŞÜ GÖRÜ

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye