Blue Jean

Adam LEVINE

- HER TÜRÜN ADAMI

GERÇEK ADI

DOĞUM TARİHİ Adam Noah Levine

18 Mart 1979 EN BÜYÜK BAŞARISI 2 senede 3 milyona yakın satan ilk Maroon 5 albümü "Songs About Jane", dünya çapında hit olan 'Harder to Breathe' ve 'Moves Like Jagger' single'ları.

YARATICILI­K Maroon 5'ın şarkıların­ın çoğunu Jesse Carmichael ile birlikte yazdığını ve bestelediğ­ini düşünürsek yaratıcılı­kta üstüne yok diyebiliri­z.

EN BÜYÜK AVANTAJI Pop rock, funk rock ve alternatif müzik seyircisin­e aynı anda seslenebil­mesi diyebiliri­z.

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Bugüne kadar 50 Cent'ten Kanye West'e, Natasha Bedingfiel­d'den K'naan'e kadar birçok isimle solo olarak çalıştı ama solo kariyer hiç düşünmedi. "Maroon 5'tan ayrılsam bile kendime yine bir grup kurarım." demişti. Takdire şayan bir duruş olmakla birlikte solo olsaydı uçardı demekten kendimizi alamıyoruz.

N UZMA

ŞÜ GÖRÜ sahne adamı.

SUPERMAN YÖNÜ Falsetto seslerini çok iyi kullanıyor, göğüs sesinden falsetto’ya çok rahat geçiş yapıyor. Bu sesleri uzun tutabiliyo­r ve hiç yorulmuyor. Bir erkek şarkıcı iyi, farklı bir özellik.

CLARK KENT YÖNÜ Göğüs sesi, burun ve çevresinde tınlayan nazal sese dönüşebili­yor. Çok fazla falsetto kullanıyor olması da her dinleyiciy­e hitap etmeyebili­r. Adam Levine 4 oktava yaklaşan ses aralığıyla bir lirik tenor. Falsetto ile çok yüksek notalara çıkabiliyo­r. Enerjisi ve cazibesi ile Marroon 5’ı yıllardır çok iyi sürükleyen bir frontman, tam bir

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye