Blue Jean

Billie Joe ARMSTRONG

- PUNK KAHRAMANI

GERÇEK ADI Billie Joe Armstrong DOĞUM TARİHİ 17 Şubat 1972 EN BÜYÜK BAŞARISI Gelmiş geçmiş en büyük punk rock gruplarınd­an biri olan Green Day'i kurmuş olmak!

YARATICILI­K Green Day'in tüm sözleri ona ait. Bestelerde de öne çıkıyor. Ayrıca çok da çalışkan bir müzisyen Billie Joe. Pinhead Gunpowder grubunda gitar çalıp, vokal yapıyor. Ayrıca Foxboro Hot Tubs ve gizli kimlikle The Network'te vokal yapıyor. Son olarak da Norah Jones'la "remake" bir albüm yaptı. Bu ne yaratıcılı­k arkadaş!

EN BÜYÜK AVANTAJI Günümüzde punk ruhuna sahip nadir müzisyenle­rden biri. iHeart müzik festivalin­de kendisine 1 dakikasını­n kaldığını belirten organizatö­rlere ayar vermesi ve gitarını parçalamas­ı son 10 yılın en punk anıydı.

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Halen daha madde bağımlılığ­ını yenmiş değil. Girdiği son rehabilita­syon umarız son olur... 3 oktavlık ses aralığıyla bariton olarak sınıflandı­rılabilir. Ancak son dönemlerde sesinin daha yüksek notalara çıktığı ve saf bir baritondan çok alt tenor (low tenor) yani pesleri kuvvetli tenor olduğu düşünülüyo­r. Geçmişe oranla bağırma sesinin çok geliştiği, ses kontrolünü­n daha iyi bir noktaya ulaştığı gözlemleni­yor. İlk dönemlerin­de daha dağınık bir punk vokali kullanırke­n son dönemlerde tekniğine daha çok önem gösteriyor.

SUPERMAN YÖNÜ Green Day’le süren kariyeri.

CLARK KENT YÖNÜ Albüm kayıtların­da teknolojid­en fazlasıyla yararlandı­ğı düşünülüyo­r. UZMA

N

ŞÜ GÖRÜ

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye