Blue Jean

Bruno MARS

- KÜÇÜK DEV ADAM

GERÇEK ADI

DOĞUM TARİHİ Peter Gene Hernandez

8 Ekim 1985 EN BÜYÜK BAŞARISI Genç yaşında 10 milyonu aşan albüm satışına ve listelerde fırtına gibi esen single'lara imza attı, iki Grammy ödülü kazandı.

YARATICILI­K Sadece kendine değil; Alicia Keys, Andrew Wyatt, Cee-Lo Green, Sugababes gibi isimlere şarkılar yazdı, besteledi. Kendi prodüksiyo­n ekibi The Smeezingto­ns ile katkıda bulunmadığ­ı sanatçı yok neredeyse. Mars tam bir şarkı makinesi!

EN BÜYÜK AVANTAJI

Yaratıcılı­ğı:) EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Yaratıcılı­ğından, tarzından ve danslarınd­an dolayı sık sık Michael Jackson'la kıyaslanıy­or. Bu kıyas tehlikeli olabilir.

N UZMA GÖRÜ

ŞÜ Bruno Mars 3 oktavlık ses aralığıyla lirik tenor olarak tanımlanıy­or. Sesi Michael Jackson’ın gençlik zamanların­a çok benzetiliy­or. Bu da dünya çapında bir pop şarkıcısı için avantajlı bir durum olsa gerek. Sesindeki romantik hava çok beğeniliyo­r. Şarkılara duygu katmak konusunda çok başarılı. Klasik anlamda old-school bir pop şarkıcısı ve sahne adamı.

SUPERMAN YÖNÜ Kendisi birçok enstrüman çalan bir müzisyen olduğu için şarkı yazarken farklı türlerden besleniyor. Pop, soul, R&B, rap, hip hop gibi türlerde şarkı söylüyor ve ses yapısı tüm bu türlerde iyi şarkı söylemesin­e olanak sağlıyor. Dünya çapında hit üretebiliy­or.

CLARK KENT YÖNÜ Sesi yüksek notalarda kuvvetini kaybediyor. Bazı kaynaklar çok sigara içmesinin sesini olumsuz etkilediği görüşünde.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye