Blue Jean

Chris MARTIN

- ŞAİR RUH

GERÇEK ADI "Chris" Martin

DOĞUM TARİHİ

2 Mart 1977 EN BÜYÜK BAŞARISI 70 milyonun üzerinde albüm satışı elde eden ve sayısız ödül kazanan Coldplay'in kurucuları­ndan biri olmak.

YARATICILI­K Coldplay'in şarkıların­ın hepsinde payı var. Sadece şarkı söylemiyor üstelik, gitar ve piyano da çalıyor. Ayrıca Kanye West ve Jay Z ile çalışmalar­ı mevcut. Bunlar dışında Embrace, Jamelia ve Nelly Furtado'ya da şarkılar verdi. Ayrıca iki de şiir kitabı var.

EN BÜYÜK AVANTAJI Modern müzik sahnesinde pek göremediği­miz şair ruhlardan biri olması.

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Şarkı sözlerinde, röportajla­rında biraz bulaşsa da politik konularda hâlâ biraz ürkek. Bir de “temiz aile çocuğu” imajı üzerine öyle bir yapışmış ki, dünyevi konularda Bono tarzı muhalefet yapması biraz zor. Son olarak; Gywneth Paltrow'la ayrılığı Martin'i olumsuz anlamda etkileyebi­lir. UZMA N

ŞÜ GÖRÜ

Christophe­r Anthony John Coldplay’in solisti Chris Martin 3 oktavlık ses aralığıyla bir bariton. Şarkıların­da falsetto’sunu da yoğun kullanıyor. Genel olarak kısıtlı bir ses. Grubundan bağımsız olarak düşünüldüğ­ünde vokal becerileri tartışılır düzeyde.

SUPERMAN YÖNÜ Her ne kadar iyi bir solist olduğu düşünülmes­e de, grubu Coldplay ile epey yol aldı. Kemikleşmi­ş bir kitlesi var.

CLARK KENT YÖNÜ Tek yönlü bir şarkıcı. Ses tekniği yetersiz, sesi kuvvetsiz. Diyafram kullanımı yetersiz, sesi fazla nefesli çıkıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye