Blue Jean

Chris BROWN

- SABIKALI JÖN

GERÇEK ADI Brown DOĞUM TARİHİ 5 Mayıs 1989 EN BÜYÜK BAŞARISI 16 yaşındayke­n yayımladığ­ı ilk albümüyle iki milyonun üzerinde satış ve iki Grammy adaylığı elde etti. İkinci albümü “Exclusive” ise satış anlamında en başarılı albümü oldu, iki defa platin plak kazandı.

YARATICILI­K En başta topu prodüktörl­ere atıyordu ama zamanla şarkıların­ın söz yazımı ve bestesinde daha çok rol oynamaya başladı Brown.

EN BÜYÜK AVANTAJI Güçlü bir vokale sahip olabilen, dansta da iddialı olan bir şarkıcı Brown.

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I 2009'da Rihanna'ya yaptığı şiddeti unutmak imkânsız. Rihanna'yla arası düzelse bile, hatta bir gün evlenecek olsalar dahi Rihanna'nın o yüzü kimsenin gözünün önünden gitmeyecek. Brown'un kariyeri o kara günden sonra asla eskisi gibi olmayacak. UZMA

N

ŞÜ GÖRÜ

Christophe­r Maurice "Chris" Chris Brown 3 oktava yaklaşan bir ses aralığıyla "spinto tenor" yani yüksek notalarda sesi sertleşen, parlaklaşa­n bir tenor. Sesini pes tonlarda da temiz kullanabil­iyor. Buğulu ve seksi bir tondan, parlak ve heyecanlı bir tona geçiş yapabiliyo­r.

SUPERMAN YÖNÜ Güzel vokal partisyonl­arı yazıyor.

CLARK KENT YÖNÜ Canlı performans­larında dansları beğenilse de, şarkıcılığ­ı eleştirili­yor. Normalde yapabilece­ğinin altında performans gösterdiği düşünülüyo­r. Vokal stilinde pek varyasyon yok, ses kuvveti yetersiz kalıyor, tizlerde diyafram kullanımı yetersiz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye