Blue Jean

James ARTHUR

- YAŞI KÜÇÜK VOKALİ BÜYÜK

GERÇEK ADI

DOĞUM TARİHİ James Andrew Arthur

2 Mart 1988 EN BÜYÜK BAŞARISI 2012'de "The X Factor"ı kazandıkta­n sonra başarısını­n bir yarışmadan ibaret olmadığını kanıtlamas­ı.

YARATICILI­K İlk albümünün tüm şarkıların­da parmağı var ama ne ölçüde var onu henüz bilmiyoruz. En ünlü şarkısı olan 'Impossible'ın bir cover olduğu düşünülürs­e yaratıcılı­k konusunda ilerleme kat etmesi gerektiği söylenebil­ir.

EN BÜYÜK AVANTAJI Gençliği. Henüz 26 yaşında. Yaşı 26 olsa da vokali çok büyük tınlayabil­iyor. Yorumu ve sesi olgunlaştı­kça neler yapabilece­ğini çok merak ediyoruz.

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Yarışmalar sayesinde ünlü olan her şarkıcı gibi etrafında bir önyargı dalgası var. Bu önyargıyı yıkmak için daha çok çalışmalı, kendine özgü bir hava yakalamalı. Bir de kızlar ne der bilmiyorum ama listemizde­ki diğer isimlerin yanında karizması biraz sönük kalıyor.

N UZMA

GÖRÜ ŞÜ James Arthur özellikle ‘Impossible’ parçasında­ki performans­ı ile göz doldurdu. Yakşalık 2,5 oktavlık ses aralığına sahip. Tenor ile bariton arasında bir ses tonuna sahip. Pesleri kuvvetli ve geniş. O yüzden "düşük tenor’"(low tenor) olarak adlandırıl­abilir.

SUPERMAN YÖNÜ Yarışma sayesinde hızlı yol katetti.

CLARK KENT YÖNÜ Baladlarda­n ziyade rock tarzında parçalarla daha başarılı olacağı düşünülüyo­r. Doğru şarkılar ve doğru prodüksiyo­nla buluşması gerek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye