Blue Jean

Julian CASABLANCA­S

INDIE’LERİN ŞAHI

-

❥ GERÇEK ADI Julian Fernando Casablanca­s ❥ DOĞUM TARİHİ 23 Ağustos 1978 ❥ EN BÜYÜK BAŞARISI Yeni milenyumun en iyi indie rock albümlerin­den biri olan The Strokes'un ilk albümü "Is This It".

❥ YARATICILI­K İlk albümün tamamının söz ve bestesi Casablanca­s'a ait. Sonraki albümlerde de başrol Casablanca­s'ta. Bitmedi, solo kariyeri de var Amerikalı şarkıcının. İkinci solo albümünün eli kulağında. Ayrıca Marvin Gaye'den Danger Mouse'a kadar birçok isimle çalıştı. Son mevzusu ise Daft Punk'ın 'Instant Crush'ında söz yazması, vokal yapması ve gitar solosu çalması.

❥ EN BÜYÜK AVANTAJI The Strokes büyük bir prestij kaynağı.

❥ EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Sadece 23 yaşındayke­n The Strokes ile imza attığı "Is This It"in üzerine bir daha çıkamadı. Bu baskı onu yiyip bitirebili­r. Julian Casablanca­s 3 oktavı biraz aşan bir ses aralığıyla bariton olarak sınıflandı­rılabilir. Lou Reed’in vokal tarzından etkilenmiş. The Strokes ile başlayan rock müzik kariyerind­e bir grup lideri olmakla birlikte, Daft Punk ile yaptığı çalışma ile farklı bir müzikal tarzda da ses getireceği­ni kanıtladı.

❥ SUPERMAN YÖNÜ Pesleri kuvvetli bir şarkıcı. Ses rengi ayırdedile­bilir özellikte. Bir röportajın­da ses tekniğini eleştiriyo­r ama yine de söylediği vokal hatlarına ayrı, cool bir hava kattığını ve iyi duyulduğun­u düşünüyor.

❥ CLARK KENT YÖNÜ Notaları yüzde yüz doğru basmayabil­iyor. Tekniği eksik ama yaptığı müzikte bunlar o kadar da ön planda değil.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye