Blue Jean

Matt BELLAMY

DELİ DÂHİ

-

GERÇEK ADI Matthew James Bellamy DOĞUM TARİHİ 9 Haziran 1978 EN BÜYÜK BAŞARISI Günümüzün en büyük gruplarınd­an biri olan Muse'un kurucusu ve lideri olması. 15 milyonun üzerindeki albüm satışı büyük oranda onun eseri.

YARATICILI­K Bu konuda, bu listedeki herkesi sollar. Muse'un neredeyse tüm şarkıların­ın söz yazarı ve bestecisi. Kuşkusuz modern zamanların Mozart'ı, Rachmanino­ff’u diyebiliri­z Bellamy için.

EN BÜYÜK AVANTAJI Gerçek bir virtüöz olması büyük bir artı. Gitar ve klavye / piyanoyu virtüöz derecesind­e çalan Matt Bellamy vokaliyle de dudak uçuklatıyo­r. Böyle bir yetenek 40 yılda bir gelir. Fakat dahası var, o aynı zamanda “deli dâhi”. “The Resistance” albümünden önce, ilham almak için İtalyan bestekâr Vincenzo Bellini’nin evini satın alan, yeryüzünde­ki komplo teorileriy­le kafayı bozmuş, sıra dışı bir beyinden bahsediyor­uz!

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Bulamadım:) Matthew Bellamy, 3 oktavlık sesiyle bir dramatik tenor. Muse ile olan kariyeri süresince sesinin kalitesi yükseldi, olgunlaştı, vibrato’su iyice yerleşti ve notaları daha uzun tutabilmey­e başladı. Rock müzik kulvarında kendine özgü sesiyle diğerlerin­den farklı bir yere konumlandı­rılıyor. Falsetto’ları son derece kuvvetli, sesinin kimliğini oluşturuyo­r.

SUPERMAN YÖNÜ Olağanüstü bir sesi olmasının yanı sıra, aynı zamanda çok iyi bir piyanist, gitarist ve şarkı yazarı.

CLARK KENT YÖNÜ Göğüs sesinin falsetto kadar kuvvetli olmadığı düşünülüyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye