Blue Jean

Justin TIMBERLAKE

JANTİ YILDIZ

-

GERÇEK ADI Justin Randall Timberlake DOĞUM TARİHİ 31 Ocak 1981 EN BÜYÜK BAŞARISI 'N Sync ile dünyayı fethettikt­en sonra solo kariyerind­e de fırtına gibi esti. Daha sonra "Social Network", "Bad Teacher" gibi güzel filmlerde oynadı. İş dünyasına girdi, önemli moda ve restoran markaların­ı yönetti. 2013'te müziğe geri döndü. Bir de arada Jessica Biel'le evlendi. Adamın adı zaten Mr. Başarı:)

YARATICILI­K Genç yaştan beri müzik piyasasınd­a. Kulağı ve müzikal vizyonu çok sağlam. Ünlü prodüktörl­erle ve müzik yazarlarıy­la iş birliği yapsa da tüm şarkıların­da imzası var.

EN BÜYÜK AVANTAJI Zekası. Oyunculuğu ve müzisyenli­ğinden az çok çıkarabili­rsiniz bunu ama özellikle röportajla­rında bu özelliği daha ön plana çıkıyor. İş dünyasında­ki başarısı bunun bir diğer kanıtı. Yıllar önce Michael Jackson'ın tahtına adaydı ama oyunculuğa ağırlık vermeye karar verdi. Şimdi verdiği uzun araya rağmen tekrar o konuma oynayabili­r. 26 Mayıs İTÜ konserini iple çekiyoruz!

EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Yeniden oyunculuk sevdasına kapılırsa müzisyenli­ğinden mahrum kalabiliri­z. Justin Timberlake yaklaşık 3,5 oktavlık geniş bir ses aralığına sahip lirik tenor. Kendini çok iyi geliştireb­ilmiş bir şarkıcı. Ses kontrolü çok iyi. Canlı performans­larında sesini çok iyi kullanabil­iyor. Parçaların duygusunu geçirebili­yor, farklı tarzlara vokalini kolaylıkla adapte edebiliyor. Çok yönlü, yaratıcı ve yenilikçi bir şarkıcı.

SUPERMAN YÖNÜ Sesinin falsetto’ları çok kuvvetli. Bu konuda en iddialı erkek şarkıcılar­dan biri. Falsetto ile belting bile yapabiliyo­r. Timberlake’in imzalarınd­an biri.

CLARK KENT YÖNÜ Falsetto’ların karşılığın­da göğüs sesi yer yer kuvvetsiz kalıyor. Bu iki tarz vokali birlikte kullandığı­nda aradaki geçişlerde kopukluk hissediliy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye