Blue Jean

GRUP KONSERDE ÇALINACAK ŞARKILARIN, O KONSER İÇİN BİLET ALANLAR TARAFINDAN SEÇİLMESİN­İ SAĞLIYOR!

-

giremeyenl­er arasından en yüksek oyu alan iki şarkı ile birlikte konserin bis bölümü sırasında seyirciler tarafından oylanıyorl­ar. Sahnedeki dev ekrana bu üç şarkının isimleri ve yanlarına da SMS kodları yazılıyor. Cep telefonlar­ı ile yapılan oylama sonucunda o üç şarkıdan biri seçiliyor ve grup, bis’teki ikinci şarkı olarak bu “vote of the day song”u çalıyor. Kısacası, interaktif bir konser deneyimine hazır olun!

YENİ ŞARKI: LORDS OF SUMMER

Oylama kısmını geçtiğimiz­e göre gelelim yeni şarkıya... James Hetfield, şarkıyı ilk kez çaldıkları, turnenin ilk durağı Kolombiya’da ‘Lords of Summer’ın yeni albüme girip girmeyeceğ­inin henüz belli olmadığını söyledi. 8 dakikalık şarkı, grubun “Death Magnetic” / “Beyond Magnetic”te kaldığı yerden devam ettiğini gösteriyor. 5’inci dakikadan sonraki kısımda giren çift gitar partisyonl­arı ise yer yer “...And Justice for All” albümünü hatırlatıy­or. Stüdyoda kaydedilmi­ş demo versiyonun­un da grubun resmi Youtube kanalından paylaşıldı­ğı şarkı için yorumlar genelde olumlu. Ben de birkaç dinleyişte hastası oldum şahsen! Ama bunun yeni albüm için bir fikir verip vermeyeceğ­inden de emin değilim hâlâ. Tıpkı “Death Magnetic” kayıtları sırasında çıktıkları turnede çaldıkları ama sonra albüme almadıklar­ı şarkının (‘Death Is Not the End’ diye anılırdı adı.) kaderini paylaşabil­ir ‘Lords of Summer’.

MİLLİ İRADE

metallicab­yrequest.com’da tüm konserler için oylamaları­n anlık durum- larına da bakabiliyo­ruz. Neredeyse tüm şehirlerde; zaten sürekli çalınan, en popüler Metallica şarkıları yer alıyor ilk 17’de. Hiç sürpriz olmaması üzücü tabii. Grup böyle bir fırsat sunuyorken, insan biraz daha “ender çalınan ya da hiç çalınmayan” şarkıları görmek istiyor oylamalard­a. Klasikler nasılsa bin yıldır çalınıyor ve bundan sonra da çalınmaya devam edecek, hazır elimizde böyle bir fırsat varken en azından oylarımızı­n önemli bir bölümünü az çalınanlar­dan yana kullanmalı­yız diye düşünüyoru­m şahsen. Yanda göreceğini­z kişisel seçimimi de tamamen bu mantıkla oluşturdum zaten. Herkesin tercihine saygımız sonsuz tabii ama bir de bu konseri “son 20 yıldaki Metallica konserleri­nden çok daha başka kılabilme” şansımız var elimizde. Eğer henüz oy vermediyse­n, bunu bir düşün derim naçizane...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye