Blue Jean

Metalcore liginin yeni lideri

ŞU SIRALAR METAL DÜNYASININ EN GÖZDE GRUPLARIND­AN OF MICE & MEN, BLUE JEAN RADAR IN A TA K I L D I . S O R U L A R I M I Z I N YANITLARIN­I GRUBUN VOKALİSTİ AUSTIN VE BASÇISI AARON’DAN ALDIK...

- Sadi tirak

2

009’ da kurulmuş bir grup olarak Of Mice & Men’in çok hızlı bir yükselişe geçtiğini görüyoruz. Bunu neye bağlıyorsu­nuz?

Austin Carlile: Çok çalışmaya ve gelişim göstermeye karşı sürekli bir açlık hissetmeye... Ne istiyorsak onu yapmaya çalışıyoru­z ve bu konuda ısrarcı davranıyor­uz. Bence hepsi bu. Çok fazla eleman değişikliğ­i yaşamış olsanız da grubun ivmesinde bir düşüş yaşanmadı şimdiye kadar. Bu nasıl oldu ve tüm o değişiklik­lerle ilgili fikriniz nedir?

Austin: Grup olabilmek zor bir şey. Sıfırdan bir aile kurmaya benziyor. Bir sürü duygu, bir sürü sorumluluk, bir sürü fikir... Biz bunu yeni yeni öğreniyoru­z. Geçmişe dönüp baktığımda, Of Mice & Men’in yolculuğun­a asıl şimdi başladığım­ızı hissediyor­um. Gruptan kim ayrılırsa ayrılsın -ki ben de bir dönem uzaklaştım- hep ileriye bakmaya ve daha çok çalışmaya devam etmek oldu hedefimiz. Grubun adı, Nobel ödüllü yazar John Steinbeck’ın “Of Mice & Men” adlı romanından geliyor. 2 sorum var: Birincisi, hepiniz o kitabı okudunuz mu? İkincisi, neden o kitap?

Austin: Evet, hepimiz okuduk o kitabı. Kitabın ana fikri; hayallerin­i kovalamak üzerine kurulu. Bizim de grup olarak tek amacımız ve tek yaptığımız bu zaten! Üçüncü albümünüz “Restoring Force” un dumanı üstünde ve birçok insan bunun en iyi albümünüz olduğu konusunda hemfikir. Albüme karşı sizin bakış açınız nedir ve yaratım süreciyle

ilgili neler paylaşmak istersiniz?

Aaron Pauley: 2012 Ekim’inden itibaren kafamızdak­i tüm fikirleri bir araya getirmeye başlamıştı­k bu albüm için ama albümdeki tüm şarkıların yazımı toplam 2 ayımızı aldı. Albümün dokusu bir sound hâlini almadan önce kafamızda belirdiği için, hazırlanma­k mental olarak çok daha kolay oldu bu sefer. Kayıt süreci ise yanlış hatırlamıy­orsam 8 hafta sürdü. ‘90’larda ve erken 2000’lerde sevdiğimiz, bizi büyüten gruplara bir saygı duruşunda bulunduğum­uzu hissettik tüm yazım ve kayıt sürecinde. Albümü oluştururk­en müzikal olarak ve şarkı sözleri açısından hedeflerin­iz nelerdi?

Aaron: Müzikal olarak yapabildiğ­imizin en iyisini yaptığımız­a emin oluncaya kadar pes etmemekti amacımız. Şarkı sözleriri açısından da eski ve yeni, tüm hayranları­mızınayran­larımızın kendilerin­den bir şeylerer bulabile-bulabilece­kleri şeyler hakkındaa söylemeyi istedim. Bizi dinleyen insanların­nsanların genel olarak hayattaki tavırları hakkında belli fikirlerim­izmiz var ve onların duyguların­a tercümanrc­üman olmak istiyoruz. Albümü henüz dinlememiş i olan l biri bi i için şarkı sözlerinin oluşturduğ­u genel temayı nasıl özetlersin?

Aaron: Klişe olacak ama genel olarak hayat tecrübeler­imiz sonucunda yazdığım şeyler hep... Peki sizce “Restoring Force” un önceki iki albümünüze nazaran en büyük farkları neler?

Austin: Bir kere biz bunu ilk albümümüz olarak görüyoruz. Bizim gerçek başlangıcı­mızı temsil ediyor bu albüm. Grup kadrosu olarak da, müzikal içerik olarak de Of Mice & Men’in hikâyesi bu albümle başlıyor aslen. O yüzden ilk iki albümle karşılaştı­ramayız zira o albümlerde­ki kadrolar çok farklı. Yorum yapmak istemem. Albümdeki şarkılar çok güçlü, sert ve hızlı olmalarına rağmen albümün en sonundaki ‘ Space Enough to Grow’ hepsinden çok farklı ve oldukça yavaş bir şarkı. Nedir bu durumun gizemi?

Aaron: Stüdyo sürecinde verdiğimiz 3 günlük arada yazdım o şarkıyı. Hayatta sürekli duvarlara çarpıyorsa­nız da gelişmek için her zaman bir yer bulabilirs­iniz mesajı taşıyan bir şarkı. Sözleri itibariyle genel temposunun ve sound’unun farklı olmasını tercih ettim. Çünkü diğer şarkıların genel hissiyatın­dan farklı bir mesajı var. Amerikalı bir grup olsanız da daha çok İngiliz dergilerin­den, özellikle de Rock Sound ve Kerrang!’ dan büyük destek görüyorsun­uz. Medyada bu kadar sık yer almanız, üzerinizde bir baskı yaratıyor mu?

Austin: Hiç yaratmıyor. Biz onlara iyi şeyler sağlıyoruz, onlar da bize, karşılıklı. Hepsi bu. Büyütecek bir şey yok. Sorularıma vakit ayırdığını­z için teşekkür ederim, umarım kısa zaman içinde Türkiye’de sizi izleme şansımız olur...

Austin: Biz teşekkür ederiz. Biz de oraya gelip çalmayı çok isteriz!

 ??  ??
 ??  ?? Austin Carlile
Austin Carlile

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye